En skøn vegetarburger. Jeg har brugt nogle lækre plantebaserede bøffer fra MATR og fyldt med salat, estragonmayo, ost, karamelliserede løg og bagte tomater. Opskriften er nok til 4 burgere. Selve arbejdstiden er max 30 minutter, og så skal tomaterne hygge sig i ovnen for resten.
Vil du skære 30 minutter af tiden fra, kan du undlade de bagte tomater og bruge friske tomater eller soltørrede tomater i stedet. Du kan uden problemer forberede tomater, løg og mayo på forhånd.
Køkkenudstyr
1 Stavblender
1 Pande
Fremgangsmåde
Bagte tomater
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Halver tomater og vend dem med en spsk olivenolie og et drys salt, sukker og peber.
Placer dem på en bageplade med bagepapir med den flade side op og bag i en time. De skal tørre en smule ud men stadig være saftige i midten.
Karamelliserede løg
Skræl, halver og snit løg i tynde skiver.
Varm en pande op til middelvarme med 2 spsk olivenolie og et drys salt og 1 tsk sukker.
Steg løgene i 20 minutters tid, til de bliver bløde og karamelliserede i kanterne.
Estragonmayo
Kom et æg i en høj, smal beholder sammen med sennep, eddike, et godt drys salt, frisk estragon og den smagsneutrale olie.
Sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til den tager fat i æggeblommen og begynder at tykne.
Blend derefter det hele sammen til en tyk mayo. Det tager ikke mere end 10 sekunder. Smag til med salt og eddike.
Resten
Varm en pande op til høj middelvarme med lidt olie.
Steg bøfferne på begge sider, til de er godt gyldne og tilberedte. MATR bøfferne skal have omkring 2-3 minutter på hver side.
Når du vender bøfferne, kan du komme en skive ost ovenpå, der kan få lov at smelte, mens den steger på den anden side. Tag bøfferne af panden.
Halver bollerne og rist dem på panden, hvor bøfferne har været. Bare så de får en sprød skorpe indeni.