Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli

Jeg elsker tærte! Både fordi de kan varieres i uendelige varianter, men også fordi det er sundt og smager rigtig godt. Jeg er ikke så vild med en tærtebund lavet på smør, så derfor har jeg lavet min egen fedtfattige bund uden smør til denne tærte med røget laks og broccoli, og den er mindst lige så god. 

Opskrift på tærte med røget laks og broccoli

Jeg synes virkelig, at broccoli er undervurderet, og især i denne tærte passer den bare rigtig godt sammen med røget laks. Og i tærte generelt. Denne tærte med røget laks er super god til aftensmad med en lækker, frisk salat til, men den er også rigtig god kold til frokost eller på madpakken næste dag. Den er endda også fryservenlig. Er du vild med tærte, så skal du også prøve min laksetærte med spinat og feta, min løgtærte med hytteost eller min kartoffeltærte med brie.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Tærte med røget laks og broccoli
Tærte med røget laks og broccoli
Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli

En sund og grov tærte med røget laks, broccoli og ost. En skøn aftensmad med en frisk salat til eller kold til frokost eller madpakke dagen efter. Den er endda fryservenlig.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stk
Forberedelse25 min
Tilberedelse30 min
I alt55 min

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 4 æg
  • dl cremefraiche
  • ½ dl mælk
  • ½ broccoli (stort)
  • 200 g røget laks
  • 1 spsk citronskal (fintrevet)
  • salt og peber
  • 1 håndfuld revet ost

Fremgangsmåde

  • Forbered tærtedejen via fremgangsmåde i link i ingredienslisten.
  • Imens bunden forbager i ovnen, kan du skære det halve broccolihoved ud i små mundrette buketter.
  • Kog broccolibuketterne i saltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
  • Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær røget laks ud i små tern.
  • Fordel broccoli ovenpå tærtebunden og herefter røget laksetern.
  • Hæld æggemassen udover, så det fordeles over fyldet.
  • Drys med revet citronskal over tærten og derefter med revet ost.
  • Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments