Nem og sund tærtedej – basis opskrift

Nem og sund tærtedej - basis opskrift

I dag får du en basis opskrift på nem og sund tærtedej. Jeg har brugt en del tid på at eksperimentere mig frem til den tærtedej, der fungerer bedst for mig. Jeg er nemlig ikke så vild med tærtedeje med meget smør i – jeg synes, at det passer bedre til søde end salte tærter. Derfor har jeg lavet en mere fedtfattig og grov version med fuldkornsmel og lidt olivenolie + æg/creme fraiche (valget er op til dig), og den tager vitterligt under 5 minutter at bikse sammen.

Basis opskrift på nem og sund tærtedej

Jeg håber, at det er en opskrift, du kan bruge som basis opskrift og vende tilbage til. Jeg bruger i hvert fald altid denne opskrift, og så varierer jeg fyldet efter lyst, sæson og køleskabets indhold. Tærtedejen er ikke lige så nem at rulle som en tærtedej med smør, så jeg bruger altid mine fingre til at presse den ud i formen. Det fungerer helt fint! Inden længe deler jeg opskriften på en basis opskrift på tøm køleskabet tærte og gode tips til fyld.

Prøv fx nedenstående tærte med laks, spinat og feta som fyld.

Nem og sund tærtedej
Nem og sund tærtedej - basis opskrift

Nem og sund tærtedej – basis opskrift

4.72 fra 7 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl fuldkornsmel
 • 0,5 dl olivenolie
 • 1 æg (eller 0,75 dl yoghurt/creme fraiche)
 • 1 tsk salt

Køkkenudstyr

 • Tærteform

Fremgangsmåde

 • Rør ingredienserne sammen med dine hænder.
 • Du kan tilsætte et par spsk vand, hvis dejen er for tør.
 • Kom bagepapir i en tærteform på cirka 20 cm i diameter.
 • Brug dine fingre til at trykke dejen ud i formen foret med bagepapir og lidt op ad kanterne. Sørg for at den er lige tyk over det hele.
 • Prik bunden et par gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader.
 • Fyld din forbagte bund med fyld og æggemasse.

Vil du have opskriften på en basis tøm køleskabet tærte og få inspiration til fyldet i din tærte? Så læs med lige her.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments