Laksetærte med spinat og asparges

Laksetærte med spinat og asparges

En af de retter jeg vender tilbage til igen og igen er altså tærte. Og især denne laksetærte med spinat og asparges. Det gode ved tærter er, at de kan varieres i så mange forskellige slags. De kan være med kød, kylling, fisk, ost, grønsager osv. Det er en form for hygge-mad for mig. Sådan en god tærte med sprød bund og lækkert fyld… Der er ikke særlig meget, der slår det. Jeg har før lavet min bund på smør, men nu har jeg fundet en sundere, grovere og et (efter min mening) bedre alternativ.

Opskrift på den bedste laksetærte

Denne laksetærte med spinat og asparges lavede jeg i sidste uge. Den har en sprød bund og så er den fyldt med spinat, lækker laks og asparges. Som ‘æggemasse’ har jeg blandet æg og hytteost. Hytteost var et eksperiment, og det vil jeg helt klart bruge fremover. Det gør tærten saftig og meget bedre. Skyr i bunden var også et eksperiment, og det fungerede også super godt. På toppen har jeg revet citronskal, som giver et rigtig godt pift.

Det er ikke sidste gang, jeg laver denne tærte! Den er nem, lækker og så er den super god til aftensmad med en salat til eller med i madpakken, kold, næste dag.

Er du vild med denne laksetærte, så bør du også prøve min filodejstærte med laks eller min laksetærte med feta og spinat.

Laksetærte med spinat og asparges 1
Laksetærte med spinat og asparges 2
Laksetærte med spinat og asparges 3
Laksetærte med spinat og asparges 4

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Laksetærte med spinat og asparges 5

Laksetærte med spinat og asparges

En grov og sund laksetærte med spinat, asparges og hytteost. Lækkert aftensmad til 4 personer med en salat til eller kold på madpakke eller til frokost dagen efter.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

 • 1 stk tærtedej
 • 300 g laks (gerne friske laksefileter)
 • 350 g spinat (frossen og optøet)
 • 8 asparges
 • 3 æg
 • dl hytteost
 • 1 øko citron (skallen)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Start med at forberede tærtedejen ved hjælp af link i ingrediensliste. Imens den forbager i ovnen, kan du forberede fyldet.
 • Pres al væske ud af den optøede spinat.
 • Skær skindet af laksen og skær laksen i store tern.
 • Knæk de dårlige ender af asparges og skær dem i mundrette bidder.
 • Pisk æg med 2 spsk vand, salt og peber i en skål og vend derefter hytteost i.
 • Fordel spinat på den forbagte tærtebund. Kom derefter laksen udover og så asparges.
 • Hæld ægge/hytteostemassen udover fyldet i tærtebunden og riv fintrevet citronskal på toppen.
 • Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments