Laksetærte med spinat og feta

7. november 2018

Hvis der er noget, jeg evig og altid kan spise, så er det tærte. Og laksetærte med spinat og feta er en af mine favoritter, fordi den er så cremet og fuld af smag. Tærte er især noget, jeg er begyndt at lave og spise meget, siden jeg flyttede hjemmefra for to år siden. Tærte er nemt, tærte kan varieres, tærte er mega lækkert. Og så har jeg endelig eksperimenteret mig frem til en sund tærtebund, der er sprød, fedtfattig og rimelig nem at have med at gøre.

Som sagt kan tærte varieres i så mange fyld-muligheder, men laks er og bliver bare så lækkert. Især i kombinationen med masser af blød spinat, søde løg og salt, cremet feta som her. I en sprød, fedtfattig bund til at give knas og samle det hele. Og så er det altså perfekt til både madpakke, frokost og fryser. Jeg skriver eksamen i denne uge, og jeg er virkelig glad for, at jeg har et par stykker i fryseren.

Læs også: Nem laksetærte med filodej og asparges / Galette med ost, porrer og bacon / Løgtærte med hytteost og timian / Græskar tærte med chorizo, majs og feta

Laksetærte

Laksetærte med spinat og feta

 • Dej: 2 dl hvedemel
 • 1 dl grahamsmel (eller fuldkornsmel)
 • 0,5 dl olivenolie
 • 1 dl cremefraiche (eller anden neutral yoghurt)
 • 1 tsk salt
 • Fyld: 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 250 g frisk spinat
 • 225 g frisk laks
 • 100 g feta
 • 3 æg
 • 1 dl cremefraiche
 • fintrevet skal fra 1 øko citron

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at røre ingredienserne sammen. Tryk dejen ud i en tærteform eller springform a la denne (smurt med lidt olie eller foret med bagepapir). Prik bunden et par gange med en gaffel og bag ved 175 grader varmluft i 12 minutter.

Imens tærtebunden bager, skal du fjerne skræl fra løg og hvidløg, skære løg i fine skiver og hakke hvidløg fint. Steg det i en spsk olivenolie og lidt salt til det er blødt. Skyl spinat og kom det på. Lad det falde sammen og pres overskydende væske væk. Skær skindet af laksen og fileten i små tern. Skær feta i små tern. Pisk æg med cremefraiche, citronskal og et drys salt og peber. Fordel løg, spinat, laks og feta på den forbagte bund. Hæld æggemassen over og bag din laksetærte i cirka 35 minutter ved samme temperatur.

 • Reply
  Tina
  7. november 2018 at 18:05

  Uhmmm jeg elsker tærter:-)
  Held og lykke med din eksamensopgave:-)

  • Reply
   Anna Bartels
   7. november 2018 at 19:29

   Tak Tina ♡♡

 • Reply
  Louise
  7. maj 2020 at 15:46

  Hvilken størrelse tærte fad bruger du?

  • Reply
   Anna Bartels
   7. maj 2020 at 16:43

   Hej Louise,
   Helt almindelig størrelse (faktisk en springform) – cirka 24 cm i diameter 🙂

Svar