Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Laksetærte med spinat og feta
Den bedste laksetærte med spinat og feta. Med en forholdvis grov og sundere bund og saftigt fyld. Nok til 4 personer med en frisk og let grøn salat til.
4.59
fra
12
stemmer
Servings:
4
personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
35
minutter
min
Ingredienser
Tærtedej
2
dl
hvedemel
1
dl
grahamsmel
(eller fuldkornsmel)
0,5
dl
olivenolie
1
dl
cremefraiche
1
tsk
salt
Tærtefyld
1
løg
2
fed
hvidløg
250
g
frisk spinat
225
g
laks
(fx laksefileter)
100
g
feta
3
æg
1
dl
cremefraiche
1
øko
citron
(fintrevet skal)
Køkkenudstyr
Tærteform
Pande
Fremgangsmåde
Tærtedej
Rør ingredienserne til dejen sammen med dine hænder.
Tryk dejen ud i en tærteform eller springform a la denne (smurt med lidt olie eller foret med bagepapir).
Prik bunden et par gange med en gaffel og bag ved 175 grader varmluft i 12 minutter.
Tærtefyld
Imens tærtebunden bager, skal du fjerne skræl fra løg og hvidløg, skære løg i fine skiver og hakke hvidløg fint.
Steg løg og hvidløg i en spsk olivenolie og lidt salt, til det er blødt.
Skyl spinat og kom det på pande. Lad det falde sammen og pres overskydende væske væk.
Skær skindet af laksen og fileten i små tern. Skær også feta i små tern.
Pisk æg med cremefraiche, citronskal og et drys salt og peber.
Fordel løg, spinat, laks og feta på den forbagte bund.
Hæld æggemassen over og bag din laksetærte i cirka 35 minutter ved samme temperatur.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest