Den bedste laksetærte med spinat og feta. Med en forholdvis grov og sundere bund og saftigt fyld. Nok til 4 personer med en frisk og let grøn salat til.
4.59 fra 12 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
Ingredients
Tærtedej
2dlhvedemel
1dlgrahamsmel(eller fuldkornsmel)
0,5dlolivenolie
1dlcremefraiche
1tsksalt
Tærtefyld
1løg
2fedhvidløg
250gfrisk spinat
225glaks(fx laksefileter)
100gfeta
3æg
1dlcremefraiche
1økocitron(fintrevet skal)
Køkkenudstyr
Tærteform
Pande
Fremgangsmåde
Tærtedej
Rør ingredienserne til dejen sammen med dine hænder.
Tryk dejen ud i en tærteform eller springform a la denne (smurt med lidt olie eller foret med bagepapir).
Prik bunden et par gange med en gaffel og bag ved 175 grader varmluft i 12 minutter.
Tærtefyld
Imens tærtebunden bager, skal du fjerne skræl fra løg og hvidløg, skære løg i fine skiver og hakke hvidløg fint.
Steg løg og hvidløg i en spsk olivenolie og lidt salt, til det er blødt.
Skyl spinat og kom det på pande. Lad det falde sammen og pres overskydende væske væk.
Skær skindet af laksen og fileten i små tern. Skær også feta i små tern.
Pisk æg med cremefraiche, citronskal og et drys salt og peber.
Fordel løg, spinat, laks og feta på den forbagte bund.
Hæld æggemassen over og bag din laksetærte i cirka 35 minutter ved samme temperatur.