Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges

19. juli 2016

Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges photo IMG_9936_zpstdsuxnzu.jpgNem laksetærte med asparges og dild. Jeg er taget i sommerhus med familien. Jeg har tænkt mig at sove længe, læse bøger, spille spil, gå lange ture og lave lækker mad, altsammen med min søde familie. Men det stopper mig nu ikke fra lige at kigge hurtigt forbi her for at dele en af mine nye favoritter med jer. Selvom jeg elsker tærte (og det gør jeg virkelig – se lige her hvor opskrifter der allerede ligger på bloggen), så er det nu rart engang imellem at vælge den nemme løsning, hoppe over hvor gærdet er lavest og bruge en købt bund. Jeg har derfor kastet mig ud i en version med filodej som bund, og det er bestemt ikke sidste gang!

De tynde ark af filodej lægges i lag på bunden, smøres med en smule smeltet smør imellem lagene og giver en super sprød kant (og så tager det nærmest ingen tid). Denne opskrift på nem laksetærte er fyldt med mit ynglings tærtefyld. Laks, spinat og asparges og derudover har jeg rørt masser af frisk dild og citron i æggemassen, og hele familien var ret begejstrede. Og jeg skulle hilse at sige, at tærten nærmest var endnu bedre dagen efter til frokost efter en nat på køl. Hvis du hellere vil lave en almindelig tærtebund eller andet fyld, kan du finde flere opskrifter her på bloggen – bare søg på ‘tærte’ 🙂

Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges photo IMG_9931_zpsilkmy50h.jpg
Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges photo IMG_9935_zpspsucpib1.jpg

Nem laksetærte af filodej med spinat og asparges (til 4-6 personer med tilbehør)

 • 250 g frisk spinat
 • 10 asparges
 • 400-500 g frisk laks
 • 4 æg
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 0,5 dl mælk
 • skal fra 1 øko citron
 • 1 håndfuld frisk dild, grofthakket
 • 5 ark filodej (en pakke)
 • 1 stor spsk smør
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skylle spinat og dampe det i en gryde under låg, til det falder sammen. Pres al væden ud af. Knæk de grove ender af asparges’ne og skær dem i grove stykker. Skær skindet af laksen og skær laksekødet i mundrette bidder. Pisk æg, creme fraiche, mælk, fintrevet citronskal, grofthakket dild og godt med salt og peber sammen i en skål.

Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Pensl din form (jeg brugte en på 22 x 22 cm) med lidt af smørret og kom det første ark filodej over bunden. Det skal gøres lidt forsigtigt, så dejen ikke knækker. Pensl med lidt smør, kom det andet ark over og fortsæt til sidst stykke filodej er brugt. Fordel dampet spinat på bunden efterfulgt af laks og asparges og hæld derefter æggemassen over. Fold/rul kanterne af filodejen ind over siden og pensl også dem med det sidste smeltede smør.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i cirka 35-40 minutter – skru evt lidt ned for temperaturen undervejs. Lad tærten køle af i 5-10 minutter og server, gerne med en sprød salat.

  Svar