Basis opskrift // Tøm køleskabet tærte

8. juni 2019
Basis tøm køleskabet tærte

Jeg bliver aldrig, aldrig, aldrig træt af tærter. De er billige, de er rimelig nemme at lave, de kan fyldes med alt og varieres i tusinder. Og så er de perfekt tøm køleskabet mad. Ideen til dette indlæg kom faktisk for en måneds tid siden, da jeg havde brug for at tømme køleskabet. Jeg ved ikke med jer, men jeg har ofte små rester af grønt, kød, ost og lignende liggende i køleskabet, og nu var det tid til en tøm køleskabet tærte.

Min idé er, at dette skal være et indlæg og en opskrift, som du kan bruge som basis til tøm køleskabet tærte. En nem og hjemmelavet tærtedej, som jeg altid bruger og med forslag til elementer af fyld, du kan komme i. Alt efter hvad du har i køleskabet. Der er selvfølgelig ingredienser som tærtedej, æg og helst også ost, som der, efter min mening, altid skal være i en tærte. Men ellers kan du bare gå amok og lave din helt egen version af tøm køleskabet tærte.

Jeg har i denne version brugt en lille rest frisk spinat, rødkål, kartofler, græskar og chorizo som fyld, timian og hvidløg som krydderi og hytteost + revet mellemlagret ost til æggemassen. Så ja – alt godt fra køleskabet 😉 Det er perfekt til fryser og frokost/madpakke også og kan virkelig redde de travle dage eller de lidt kedelige grøntsager og rester i køleskabet.

Læs også: Laksetærte med spinat og feta / Grov galette med porrer, bacon og ost / Græskar tærte med chorizo, majs og feta / Kartoffeltærte med porrer, bacon og brie

Basis opskrift tærtedej

TIP:

 • Forbag altid din tærtebund så du undgår, at den bliver blød.
 • Ost er altid godt. Vælg gerne en med smag og evt. et stykke, så du selv kan rive og drysse på toppen.
 • Krydderier kan du bruge og udskifte, som du bedst kan lide dem – alt efter hvad der passer godt til dit valg af fyld.
 • Kød. Du behøver faktisk slet ikke så meget kød. Jeg bruger ofte chorizo eller bacon, og der kan du godt nøjes med 75 g. Den smule giver smag og umami til tærten. Du kan også undlade og køre vegetarisk – evt. skrue op for mængden af krydderier.
 • Hvidløg og løg er altid godt og giver god smag.
 • Vælg bare slatne grøntsager fra køleskabet. Det kan ikke smages i tærten, at spinaten fx er lidt slatten eller rødbederne grimme.

Inspiration til fyld

Spinattærte med hytteost og pinjekerner // Græskartærte med chorizo og feta // Kartoffeltærte med brie og porrer // Løgtærte med hytteost og timian // Laksetærte med spinat og feta

Basis opskrift / Tøm køleskabet tærte

 • Tærtedej: Jeg bruger altid denne opskrift
 • Fyld: 2 store håndfulde spinat/fintsnittet kål/løg/svampe eller lignende
 • 2 fed hvidløg
 • 2-3 store håndfulde grønt i tern (kartofler, rodfrugter, broccoli, græskar, tomater…)
 • 75 g bacon, chorizo, skinke eller lignende (kan undlades)
 • 3 æg
 • 1 dl hytteost elle cremefraiche
 • 1 håndfuld revet ost
 • salt, peber, olivenolie og krydderier

Så nemt er det: Hvis du har valgt grøntsager, som gerne skal bages i ovnen, så skal du starte med at vende det i lidt olivenolie, salt og krydderier. Bred det ud på en bageplade og bag i 20-30 minutter ved 175 grader varmluft (eller indtil de er møre).

Lav tærtedejen ved at følge fremgangsmåden her. Forbag bunden i 10 minutter sammen med grøntsagerne.

Skær dit kød i små tern og hak hvidløg fint. Steg det på en varm pande i en smule olivenolie et par minutter og tilsæt så lidt salt, krydderier og kål/spinat eller andet grønt, der ikke skal bages i ovnen. Steg små 5-10 minutters tid til et falder sammen og bliver blødt.

Rør æggemassen sammen af æg, hytteost/creme fraiche, et drys salt og godt med friskkværnet peber. Vend fyldet fra ovnen med fyldet i panden og kom det i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over, drys med revet ost og bag tærten i 30-40 minutter. Lad den afkøle 5 minutters tid og spis.

  Svar