Grov løgtærte med hytteost og timian

10. januar 2018

Løgtærte med hytteost og timianLøgtærte med hytteost og timian. Jeg er VILD med tærter. Jeg har sagt det før, og jeg kommer helt sikkert til at sige det igen. Tærter må være en af madgudens gaver til mennesket, for der er simpelthen ikke noget, du ikke kan komme i dem. De er perfekte til tøm køleskabet, og jeg har lavet dem i helt vildt mange versioner. Nogle bedre end andre (de bedste er på bloggen her) men det kan næsten ikke gå galt. Brug hvad du har i køleskabet eller overvej at lave denne version med masser af løg. Den er pænt god og har været på min to-do liste i lang tid.

Når jeg har masser af løg i køleskabet, så laver jeg ofte en af følgende: fransk løgsuppe med ostebrød eller bruger dem til syltede rødløg eller karamelliserede løg til eksempelvis en nem, lækker omelet med gedeost. eller som topping på hjemmelavet pizza. Nu er denne løgtærte dog også kommet på listen, og løgene giver den lækreste bløde konsistens og søde smag. Hytteosten giver en god saftighed og lidt proteiner, timian giver god smag og osten på toppen bliver sprød. Bunden er grov, sprød og fedtfattig – sådan som jeg bedst kan lide en tærtedej. Lidt sværere at få ned i formen, men meget lettere i maven. Jeg kan klart anbefale en løgtærte, næste gang du står med et stort bundt løg, der skal bruges.

Læs også andre opskrifter med løg: Den ultimative toast med gedeost, valnøddepesto og karamelliserede løg / Grove scones med cheddar og løg / Fuldkornstærte med karamelliserede løg og gedeost / Bulgursalat med ærter, kirsebær, løg og feta

Løgtærte med hytteost og timian Løgtærte med hytteost og timian

Løgtærte med hytteost og timian

 • Tærtedej som her (men med 90 g af hver mel i stedet for 100)
 • 550 g løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stor tsk tørret timian eller 1 stor spsk frisk
 • 1 lille tsk chiliflager
 • 3 æg
 • 250 g hytteost
 • hvidvinseddike / hvid balsamico
 • olivenolie, salt og peber
 • revet ost til toppen (gerne en med smag)

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden og forbage den, som det står i opskriften. Jeg bruger en tærteform med en løs bund a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Skræl imens løg og skær dem i tynde ringe. Skræl hvidløg og hak det fint. Gem evt et par fine løgskiver til at pynte toppen med. Steg løg og hvidløg i et par spsk olivenolie på en pande ved middelvarme. Tilsæt et skvæt eddike/balsamico, timian, chili og et pænt drys salt og peber og steg løgene, til de er bløde. Det tager omkring 15 minutter.

Pisk æg, hytteost og et drys salt og peber sammen i en skål. Kom de bløde løg på den forbagte tærtebund, overhæld med æggeblandingen, pynt med de gemte løgskiver og drys med revet ost. Bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader varmluft.

 • Reply
  Tina KH
  10. januar 2018 at 11:50

  Uhm hvor ser den skøn ud, jeg elsker tærter:-)
  God dag til dig herfra.

  • Reply
   Anna Bartels
   10. januar 2018 at 12:39

   Tusind tak Tina – det gør jeg også!
   God dag til dig også 🙂

 • Reply
  Nanna
  5. februar 2018 at 10:10

  Det ser super lækkert ud! Må man spørge, hvilken ost du har brugt på toppen?

  • Reply
   Anna Bartels
   5. februar 2018 at 17:05

   Hej Nanna.
   Selvfølgelig må du det! Jeg har brugt en rest modnet, lys cheddar.
   Den har giver god smag. Men du kan sådan set bruge alt, der smelter 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Linda Choueiri
  21. januar 2019 at 5:43

  Jeg ønsker at lave grøntsags tærter der er Vegan, uden æg. Hvad kan jeg bruge istedetfor?
  Tak

  • Reply
   Anna Bartels
   21. januar 2019 at 13:53

   Hej Linda.
   Jeg vil foreslå dig at søge lidt rundt på nettet – jeg er nemlig ikke ekspert på veganske tærter.
   Måske du kan finde nogle alternativer?
   Håber du finder på noget 🙂

Svar