Nem og sund tærtedej – basis opskrift

13. februar 2019

Nem og sund tærtedej - basis opskriftI dag får du en basis opskrift på nem og sund tærtedej. Jeg har brugt en del tid på at eksperimentere mig frem til den tærtedej, der fungerer bedst for mig. Jeg er nemlig ikke så vild med tærtedeje med meget smør i – jeg synes, at det passer bedre til søde end salte tærter. Derfor har jeg lavet en mere fedtfattig og grov version med fuldkornsmel og lidt olivenolie + æg/creme fraiche (valget er op til dig), og den tager vitterligt under 5 minutter at bikse sammen.

Jeg håber, at det er en opskrift, du kan bruge som basis opskrift og vende tilbage til. Jeg bruger i hvert fald altid denne opskrift, og så varierer jeg fyldet efter lyst, sæson og køleskabets indhold. Tærtedejen er ikke lige så nem at rulle som en tærtedej med smør, så jeg bruger altid mine fingre til at presse den ud i formen. Det fungerer helt fint! Inden længe deler jeg opskriften på en basis opskrift på tøm køleskabet tærte og gode tips til fyld.

Mine yndlingstærter: Laksetærte med spinat og feta / Spinattærte med hytteost og pinjekerner / Tærte med hokkaido græskar, løg og feta / Tærte med karamelliserede rødløg, spinat og gedeost

Nem og sund tærtedej – basis opskrift

 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl fuldkornsmel
 • 0,5 dl olivenolie
 • 1 stort æg eller 0,75 dl yoghurt/creme fraiche
 • 1 tsk salt

Så nemt er det: Lav din tærtedej ved at røre ingredienserne sammen med dine hænder. Du kan tilsætte et par spsk vand, hvis dejen er for tør. Kom bagepapir i en tærteform på cirka 20 cm i diameter.

Brug dine fingre til at trykke dejen ud i formen foret med bagepapir og lidt op ad kanterne. Sørg for at den er lige tyk over det hele. Prik bunden et par gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader. Fyld din forbagte bund med fyld og æggemasse.

 • Reply
  Tina
  13. februar 2019 at 19:11

  Dejlig nem og god tærtedej 🙂
  Kommer du intet hævemiddel i ?
  Søde tærter og kager bruger jeg hørfrøolie i fremfor smør, det fungerer rigtig godt.
  Tak for inspiration og en dejlig aften til dig 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   14. februar 2019 at 10:56

   Dejligt Tina! Nej ingen hævemiddel overhovedet – behøves ikke i tærtebund 🙂
   Hørfrøolie lyder også som en super ide!
   God dag til dig 😀

Svar