Åh, jeg er flere gange faldet over den lækre pistaciecreme ude i butikkerne, men jeg har helt ærligt været lidt for nærig til at købe den med hjem, for wow sådan en bandit kan altså koste kassen. Så jeg tænkte: Hvorfor ikke bare lave den selv? Så det gjorde jeg, og det er faktisk ret nemt. Det der tager længst tid er at afskalle pistacienødderne (hvis du ikke køber dem afskallede) samt at nulre skallerne af, hvilket du kan springe over.
Opskrift på pistaciecreme
En helt blød, sød og cremet pistaciecreme med en god smag af pistacienødder, sødme fra hvid chokolade og et lille touch af flagesalt til siden. Det er, hvad du kan forvente dig af denne opskrift. Jeg har egentlig bare købt nogle saltede pistacienødder i skal, da det var det eneste, mit supermarked havde, og det fungerede så fint. Pistacienødderne skal alligevel koges et par minutter, og så fjerner du den saltede smag. Det er også langt billere.
Er du vild med spreads og cremer, så kan jeg anbefale dig også at prøve mine opskrifter på hasselnøddepraline, nem appelsinmarmalade eller måske dulce de leche karamel i forskellige varianter.
Tip: Lav din egen pistaciecreme. Hjemmelavet er nemt og billigt
Det kræver ikke mere end 6 ingredienser og en god blender, foodprocessor eller minihakker, hvis du vil lave hjemmelavet pistaciecreme. Først skal du give nødderne et lille opkog, så de bliver møre og herefter nulre skallerne af. Nødderne skal så op i en blender med lidt flormelis og en sjat mælk og blendes til en slags pistaciemarcipan. Ved siden af smelter du hvid chokolade, smør og mælk sammen og hælder det i pistaciemassen, mens du blender videre. Og så har du ellers en super cremet og lækker, sød pistaciecreme, der i mine øjne får en perfekt kant med et lille drys flagesalt.
Laver du en af mine opskrifter som fx disse two ingredient bagels, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Pistaciecreme
Ingredienser
- 120 g pistacienødder (uden skaller)
- 1 spsk flormelis
- 125 ml mælk
- 20 g smør
- 80 g hvid chokolade
- 1 nip flagesalt
Noter
Køkkenudstyr
- 1 Blender eller minihakker/foodprocessor
Fremgangsmåde
- Start med at give dine pistacienødder et opkog i vand i 3 minutter.
- Hæld vandet fra og kom dem på et stykke køkkenrulle.
- Nulr skallerne af så vidt muligt af nødderne og fjern dem*
- Tag en stærk blender, foodprocessor eller minihakker frem om kom pistacienødderne, flormelis og 2 spsk mælk heri.
- Blend nu til det først bliver til mel og derefter en tyk, fast men let olieret masse. Skrab nødderne ned af siderne et par gange undervejs. Det skal minde lidt om blød marcipan i konsistensen og må gerne blive lidt varmt. Det kan godt tage 5-8 minutter.
- Smelt i mellemtiden smør, mælk og hvid chokolade over vandbad og rør det sammen.
- Blend nu din pistaciemasse, mens nu hælder chokoladeblandingen i lidt ad gangen. Du skal gerne ende med en flydende creme.
- Smag til med salt.
Hvad kan jeg bruge min pistaciecreme til?
Åh, der er mange muligheder, når det kommer til, hvordan du kan bruge din pistaciecreme. Altså helt ærligt, så er den fantastisk bare at spise med ske. Du kan dog også smøre den på boller, komme den i fyldte chokolader, røre den i is så du får en pistacieis, servere den med en brownie og is, komme den i dadler og dyppe dem i chokolade, bruge dem i alskens desserter og meget mere. Giv mig endelig et tip hvis du finder endnu flere gode måder at bruge cremen.
Kender du den virale trend, dubai chokolade, der lige nu florerer på de sociale medier? Jeg overvejede selv at lave det, men jeg havde svært ved at finde pistaciecreme – særligt én der ikke kostede kassen. Du kan uden problemer bruge denne opskrift som creme i din dubai chokolade, hvis du vil lave det derhjemme.
Inspiration og opskrifter til værtindegaver
Pistaciecremen holder i længe herhjemme, og pift så er den væk. Men hvis du kan holde dig tilbage, kan den sagtens holde sig 1-2 uger på køl. Den er også perfekt, hvis du skal på besøg hos gode venner, og du gerne vil have en lækker, spiselig værtindegave med. Hvem vil ikke blive glad for sådan et glas? Er du på udkig efter flere opskrifter på værtindegaver, så tjek mine opskrifter på spiselige gaver. Måske du bliver fristet af nogle sunde snickerskugler, en portion honningristet mysli, biscotti med mandler og vanilje eller noget helt fjerne.