Go Back
+ servings
Nem og billig pistaciecreme pistaciespread hjemmelavet opskrift

Pistaciecreme

Lav din egen pistaciecreme. Du behøver ikke købe den i dyre domme. Det er nemt og billigt. Opskriften giver et lille glas og kan uden problemer fordobles.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 120 g pistacienødder (uden skaller)
  • 1 spsk flormelis
  • 125 ml mælk
  • 20 g smør
  • 80 g hvid chokolade
  • 1 nip flagesalt

Noter

Jeg købte pistacienødder med skal og pillede dem selv fra hinanden. Det gør ikke noget, at de er salte, da salten koges væk. 
*Dette step tager lidt tid, men det giver en mere ren, grøn farve til din creme. Det behøves dog ikke. 

Køkkenudstyr

  • 1 Blender eller minihakker/foodprocessor

Fremgangsmåde

  • Start med at give dine pistacienødder et opkog i vand i 3 minutter.
  • Hæld vandet fra og kom dem på et stykke køkkenrulle.
  • Nulr skallerne af så vidt muligt af nødderne og fjern dem*
  • Tag en stærk blender, foodprocessor eller minihakker frem om kom pistacienødderne, flormelis og 2 spsk af mælken heri.
  • Blend nu til det først bliver til mel og derefter en tyk, fast men let olieret masse. Skrab nødderne ned af siderne et par gange undervejs. Det skal minde lidt om blød marcipan i konsistensen og må gerne blive lidt varmt. Det kan godt tage 5-8 minutter.
  • Smelt i mellemtiden smør, det resterende mælk og hvid chokolade over vandbad og rør det sammen.
  • Blend nu din pistaciemasse, mens nu hælder chokoladeblandingen i lidt ad gangen. Du skal gerne ende med en flydende creme.
  • Smag til med salt.