Nøddesnacks med kokos og tranebær

Nøddesnacks med kokos og tranebær

Disse små banditter er både SUKKER- og GLUTENFRIE. Og så er de perfekte som snack til denne lille sult og virkelig nemme at lave. Jeg har i denne uge været til terminsprøver tænkte, at det kunne være rart med noget at glæde sig til. Disse nøddesnacks var klart et lille lyspunkt under de hektiske prøver.

Opskrift på nøddesnacks

Nøddesnacks’ne er blandt andet (sjovt nok) lavet på nødder, jeg har brugt mandler og solsikkekerner. Derudover er der også kokosmel, tørrede tranebær og kanel i, og jeg kan lige love for, at der duftede i hele huset, da jeg bagte dem. Nøddesnacks’ne får en dejlig, krydret sødme fra stødt kanel, sprødhed fra nødderne og en smule saftighed og syrlig-sødme fra de tørrede tranebær. Det er ikke sidste gang, jeg laver dem.

Nøddesnacks med kokos og tranebær

Sund snack med nødder

Opskriften er også super god, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt. Du kan nemlig sagtens bruge andre kerner og nødder, skifte tranebær ud med abrikoser og dadler eller kanel ud med en smule vanilje eller kardemomme. Hvis du er på udkig efter opskrifter på sunde snacks, kan jeg anbefale nøddebidder med peanutbutter og chokolade, disse saltmandler, lækre dadelkugler med lakrids, sprøde bananchips eller chokorugboller.

nøddesnacks

Nøddesnacks med kokos og tranebær

Sunde nøddesnacks med kokos og tranebær. Opskriften giver 8-10 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse12 min
Tilberedelse12 min

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 75 g solsikkekerner
  • 70 g tørrede tranebær
  • 1 spsk stødt kanel
  • spsk kokosmel
  • 2 æg
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Rist mandler og solsikkekerner i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Det kan godt undlades, men det fremhæver smagen af ristede nødder.
  • Lad dem afkøle lidt og hak derefter mandlerne groft.
  • Bland alle ingredienserne i en skål – det bliver en klistret masse. Form cirka 8-10 små ‘boller’ med en spiseske og din hånd.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og drys eventuelt med lidt kokosmel.
  • Bag dem ved 200 grader i cirka 12 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments