
Har du hørt om Marry me chicken før? Det er en ret så populær og viral trend, der har floreret på sociale medier i efterhånden et års tid, og jeg har endelig fået prøvet det af. Alt alt for sent for jeg er da godt nok gået glip af noget. Det er du bestemt også, hvis du endnu ikke har kastet dig ud i det. Særligt hvis du er glad for alt med kylling, fløde og soltørrede tomater. Haps.
Opskrift på Marry me chicken
Det er egentlig en super simpel ret. Kyllingebryster vendes i mel og steges på en pande, og så laver man en nem sauce i stegeresterne. Hvidløg, fond, fløde, parmesan, soltørrede tomater, lidt urter og chili og så skal kyllingebrysterne tilbage ned i for at blive saucet godt ind. Det hele laves i én gryde, såkaldt one pan, og er skønt til både ris, pasta og mos af alle slags. Endda til en mættende og frisk salat med en god skive brød til.
Er du vild med denne opskrift, så skal du altså også prøve pasta med svampe og kylling, en citronpasta med sprød kylling eller måske en hel kylling i ovn med timian.

Cremet kylling i flødesauce
Vi kan nok ikke løbe fra, at det her helt simpelt sagt er en kylling i cremet flødesauce. Tilsat soltørrede tomater, parmesan og basilikum. Super nemt at lave og perfekt til børn og voksne og endda til gæster, vil jeg sige. De fleste vil kunne lide denne ret, og den er simpelthen bare nem at lave. Har du lyst, vil du sagtens kunne tilføje lidt grøntsager fx i form af spinat, tynde skiver peberfrugt eller løg. Det vil helt bestemt smage godt. Og er du mere til tern af kylling i stedet for hele bryster, så kan du også sagtens det.
Marry me chicken pasta
Jeg forestiller mig, at Marry me chicken (fx med pasta) startede, fordi en kvinde eller en mand ville gøre sin kæreste så glade for dem, at de ville have lyst til at gifte sig med dem, og jovist så kunne jeg også godt forestille mig, at man ville gå med en opskrift som denne. Masser af god smag, fløde og saftig kylling. Server endelig gerne med ekstra parmesan og frisk basilikum, når du serverer den.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Marry me chicken
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 1 spsk smør
- 2 spsk olie (fx fra de soltørrede tomater)
- 1 dl hvedemel
- 3 fed hvidløg
- 2½ dl kyllingefond (eller bouillonterninger rørt ud i kogende vand)
- 2½ dl fløde
- 1 håndfuld fintrevet parmesan (og stor én)
- 6 stk soltørrede tomater (store, i olie)
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk tørret oregano (eller 1 spsk frisk)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at rense kyllingebrysterne for sener.
- Krydr dem med salt og peber og vend dem i hvedemel, så de er dækket hele vejen rundt med et tynd lag.
- Varm en pande op til middelvarme med smør og halvdelen af olien og steg brysterne 4-5 minutter på hver side til gyldne og netop gennemtilberedte.
- Tag kyllingen af panden.
- Kom resten af olien og finthakket hvidløg på panden og rør det rundt.
- Kom fond på og skrab gerne bunden af panden, så stegeresterne røres ud i saucen.
- Hak de soltørrede tomater og kom dem på panden sammen med fløde, chiliflager og oregano.
- Riv parmesanen ned i saucen og rør rundt.
- Lad saucen simre et par minutter og smag så til med salt og peber.
- Kom kyllingebrysterne ned i saucen og vend dem rundt, så de bliver saucet godt ind.
- Top med hakket frisk basilikum.
Pasta med kylling og fløde – one pan og aftensmad på 30 minutter
Det er jo egentlig faktisk bare pasta med kylling og fløde, og hvem kan ikke lide det? Vil du lave en vegetarisk version, kan du jo prøve med en masse svampe og spinat og måske endda sprødstegt halloumi. Det hele laves i én gryde, og det kan uden problemer laves på under 30 minutter. Det er altså aftensmad, når det er nemt.
Er du vild med nemme pastaretter, så synes jeg også, at du skal tjekke følgende ud:
- Pasta med røget laks, spinat og ricotta
- Åben lasagne med græskar, brunet smør og stracciatella
- Ravioli med pisket ricotta og brændt citron
- Pasta med basilikumsfløde og citronbrødkrummer
- Pasta med kongerejer, chili og tomat
- Pasta med muslinger og citronpesto
