En skøn og nem kylling i flødesauce med soltørrede tomater og urter. Opskriften er til 4 personer, og du kan servere ris, pasta, mos eller en fyldig salat og lidt brød til.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Ingredienser
4stkkyllingebryst
1spsksmør
2spskolie(fx fra de soltørrede tomater)
1dlhvedemel
3fedhvidløg
2½dlkyllingefond(eller bouillonterninger rørt ud i kogende vand)
2½dlfløde
1håndfuldfintrevet parmesan(og stor én)
6stksoltørrede tomater(store, i olie)
½tskchiliflager
1tsktørret oregano(eller 1 spsk frisk)
1håndfuldfrisk basilikum
salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at rense kyllingebrysterne for sener.
Krydr dem med salt og peber og vend dem i hvedemel, så de er dækket hele vejen rundt med et tynd lag.
Varm en pande op til middelvarme med smør og halvdelen af olien og steg brysterne 4-5 minutter på hver side til gyldne og netop gennemtilberedte.
Tag kyllingen af panden.
Kom resten af olien og finthakket hvidløg på panden og rør det rundt.
Kom fond på og skrab gerne bunden af panden, så stegeresterne røres ud i saucen.
Hak de soltørrede tomater og kom dem på panden sammen med fløde, chiliflager og oregano.
Riv parmesanen ned i saucen og rør rundt.
Lad saucen simre et par minutter og smag så til med salt og peber.
Kom kyllingebrysterne ned i saucen og vend dem rundt, så de bliver saucet godt ind.