Go Back
+ servings
Marry me chicken pasta opskrift nem

Marry me chicken

En skøn og nem kylling i flødesauce med soltørrede tomater og urter. Opskriften er til 4 personer, og du kan servere ris, pasta, mos eller en fyldig salat og lidt brød til.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie (fx fra de soltørrede tomater)
  • 1 dl hvedemel
  • 3 fed hvidløg
  • dl kyllingefond (eller bouillonterninger rørt ud i kogende vand)
  • dl fløde
  • 1 håndfuld fintrevet parmesan (og stor én)
  • 6 stk soltørrede tomater (store, i olie)
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret oregano (eller 1 spsk frisk)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at rense kyllingebrysterne for sener.
  • Krydr dem med salt og peber og vend dem i hvedemel, så de er dækket hele vejen rundt med et tynd lag.
  • Varm en pande op til middelvarme med smør og halvdelen af olien og steg brysterne 4-5 minutter på hver side til gyldne og netop gennemtilberedte.
  • Tag kyllingen af panden.
  • Kom resten af olien og finthakket hvidløg på panden og rør det rundt.
  • Kom fond på og skrab gerne bunden af panden, så stegeresterne røres ud i saucen.
  • Hak de soltørrede tomater og kom dem på panden sammen med fløde, chiliflager og oregano.
  • Riv parmesanen ned i saucen og rør rundt.
  • Lad saucen simre et par minutter og smag så til med salt og peber.
  • Kom kyllingebrysterne ned i saucen og vend dem rundt, så de bliver saucet godt ind.
  • Top med hakket frisk basilikum.