Så er jeg klar med madplanerne igen, og jeg har gået lidt og tænkt over konceptet. Jeg vil forsøge at lægge lidt flere madplaner ud, altså flere søndage, og jeg vil stadig udarbejde en indkøbsliste. Men det er ikke sikkert, at der kommer tema hver gang. Måske bliver det bare noget a la ‘nem hverdagsmad’ som i dag, og temaerne kommer nok til at gå igen.
Denne gang er der som sagt nem hverdagsmad på madplanen. Enkelte tager under 20 minutter at lave, men alle kan laves på maks 30-40 minutters tid, på nær tærten der bare skal passe sig selv i ovnen. Husk at bruge hvad du har i køleskabet. Tilføj flere grønsager til retterne eller skift ud med lignende hvis du har noget, der skal bruges. Der er opskrifter alle dage mandag til søndag til 3-4 personer. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad
Madplan: Nem hverdagsmad
- Mandag:
One pot pasta med chorizo, spinat, hvidløg og cherrytomater – alt i én gryde, og det kan laves på 25 minutter. Lav halvanden portion, hvis I er 4 personer (er medregnet i indkøbslisten). - Tirsdag:
Spinatomelet med karamelliserede rødløg, spinat og gedeost. Server med ristet rugbrød til. - Onsdag:
Lav dobbeltportion af disse sprøde broccolideller med parmesan og sesam. Server den ene halvdel i dag med ovnristede blomkål og kikærter krydret med karry. Gem den anden halvdel til i morgen. - Torsdag:
Server den anden halvdel af broccolidellerne fra i går. Lun dem i ovnen eller spis dem kolde pakket ind i en tortillawrap med edamamepure og rester af grønt fra køleskabet. - Fredag:
Nem laksetærte med spinat og asparges – den er lavet med en sprød filodejsbund, der gør det hele lidt nemmere og hurtigere. - Lørdag:
Cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater. Brug din yndlingspasta og tilføj gerne mere grønt. - Søndag:
Ugens sidste dag står på mexicansk comfort food: Huevoes rancheros serveret med rester af tortillapandekagerne, skåret i trekanter og bagt sprøde i ovnen ved 200 grader som her.