Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø

Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø

Sprøde broccoli frikadeller med ost og sesamfrø. Jeg har altid været kæmpe fan af deller i alle afskygninger, og der er allerede en del opskrifter på bloggen. Alt fra mine yndlings kyllingefrikadeller, til de asiastiske fiskedeller eller lammefrikadeller. Jeg tror ikke, at du kan servere en version, jeg ikke kan lide. Jeg lavede blomkålsdeller for et par måneder siden og har siden hen lavet dem en del gange. Både som hverdagsmad og til gæster. Jeg kom også i skole en dag, og så havde hele tre personer fra min studiegruppen lavet dem aftenen før. Det er lidt pudsigt.

Broccoli frikadeller – vegetariske deller

Anyway alt ovenstående gav mig lyst til at kaste mig ud i andre vegetar-versioner, og i dag kommer så en version med broccoli med inspiration fra blomkålsdellerne. Broccoli frikadeller. De er vegetariske, sprøde uden på + bløde og saftige indeni, og så er de fyldt med ost, krydret med lidt spidskommen og chili og drysset med sesamfrø. De er ret nemme at lave, super sunde og nærmest lige så gode kolde dagen efter på madpakken, i en rugbrødsmad eller med salat til frokost.

Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø
Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø
Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø

Broccoli frikadeller med ost og sesam

Sprøde vegetariske broccoli frikadeller med ost og sesam
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • ½ løg
  • 1 håndfuld parmesan (groftrevet, eller lignende ost)
  • 2 æg
  • ½ dl mælk (måske 1 dl)
  • 3 spsk hvedemel (måske 4)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 drys chiliflager
  • salt
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk sesamfrø

Noter

Nogle har skrevet, at deres dej blev lidt tynd. Derfor har jeg ændret lidt i opskriften, så du selv kan prøve dig frem med mængden af mælk og mel. Det skal blive en tynd fars/tyk havregrød-konsistens.

Køkkenudstyr

  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Riv broccoli og løg groft på et rivejern eller blend det til fint smuldr i en minihakker.
  • Kom det i en skål sammen med resterne af ingredienserne pånær smør, olie og sesamfrø.
  • Tilsæt en spsk mel mere, hvis du synes, at farsen er for tynd (det afhænger nemlig lidt af størrelsen på dine æg).
  • Rør farsen godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid.
  • Smelt smør og olie på en stor middel-høj varm pande.
  • Form farsen til deller med en ske og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – husk at drysse dem med sesamfrø.
  • Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, så de bliver gennemstegte.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments