Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler

Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler

Kold grød, køleskabsgrød, overnight oats, bircher muesli. Kært barn har mange navne. Jeg er sådan en person, der i hverdagene spiser det samme til morgenmad hver dag. Og det har det sidste lange stykke tid været grød. Men denne lange periode (jeg klager ikke) med sol og varme går bare ikke rigtig hånd i hånd med varm havregrød. Jeg har i hvert fald flere morgener svedt, fordi jeg bare SKULLE have min grød til morgenmad. Men det er kold grød måske en løsning på.

Kold grød med kompot og karamel

Da jeg var sammen med sødeste Anna aka. Grødgrisen for en uges tid siden, lavede vi en masse eksperimenter i køkkenet. Vi er ret gode til at inspirere hinanden og hygge om det hele, så det kommer vi helt sikkert til at gøre noget mere. Vi lavede blandt andet kirsebærkompot og ingefærkaramel. Og når jeg nu var i selskab med grøddronningen, kunne vi jo ikke komme uden om at lave grød – gerne i selskab med nogle af de lækre toppings, vi fik kreeret.

Find flere opskrifter på morgenmad lige her

Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler

Nem og hurtig morgenmad to-go til travle morgener

Derfor får du i dag opskriften på en simpel og nem kold grød med havregryn og chiafrø. En skøn kombi af cremet grød, intens kirsebærkompot, krydret ingefærkaramel og ristede mandler. Grøden kan du bruge som basisopskrift, røre ekstra i som revne æbler, rosiner, krydderier, nødder og meget mere og toppe med dine favoritter. Jeg vil dog gerne slå et slag for denne kombination. Den kan virkelig noget.

Det gode ved kold grød er, at du kan forberede alt aftenen før, og så bare røre den med skyr og toppe den næste morgen. Det er ret genialt og helt sikkert noget, jeg skal spise meget mere af i denne varme. Jeg er også ret fan af at lave den med kardemomme og røre skyr + revne æbler i næste morgen og toppe med peanutbutter.

Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler
Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler
Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler

Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler

Brug 3 minutter aftenen før og 3 minutter om morgen. Spis med det samme eller tag den to-go.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Køletid8 timer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør havregryn, chiafrø, mælk, honning og et nip salt sammen.
  • Stil grøden, tildækket, i køleskabet til næste morgen.

På dagen

  • Rør skyr i og top med kirsebærkompot, ingefærkaramel og grofthakkede, ristede mandler.
  • Spis den med det samme og tag den to-go.

Forbered morgenmad til mange dage

Du kan sagtens lave en større portion af den kolde grød og opbevare den på køl. Så har du til flere dage og kan bare toppe med dine favoritter om morgenen inden spisning.

Opskrift på brunchbordet

Denne kolde grød fungerer også super til en brunch. Det er nemlig et ret lækker opskrift og element at servere på brunchbordet. Hvis du kombinere med lækre boller (surdejsboller eller koldhævede boller), god kaffe og måske nogle kanelsnegle, så har du en ret god brunchmenu.

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments