Kanelsnegle med æble og marcipan

Kanelsnegle med æble og marcipan photo IMG_1143_zps2y3nn8t6.jpgKanelsnegle med æble og marcipan. I sidste uge havde jeg fødselsdag og havde derfor inviteret familien til fødselsdagsbrunch i søndags, hvor jeg blandt andet havde bagt disse efterårs kanelsnegle med æble. Jeg lagde samtidigt et billede af sneglene, inden de blev bagt, op på Instagram (du kan se det lige her), og der var flere af jer, der spurgte efter opskriften. Som lovet kommer den derfor her. Dejen til sneglene er forholdvis simpel, men så er de fyldt masser af remonce, hvor jeg har vendt godt med revne æbler og marcipan i, der gør sneglene fugtige og får fyldet til at fylde mere – helt perfekt til brunch, eftermiddagskaffe eller som et sødt indslag om aftenen.

Det smarte ved disse snegle er, at de er koldhævede, og at dejen derfor kan laves aftenen i forvejen. Jeg vidste nemlig, at vi ville komme til at stå søndag morgen og lave en masse andet, så det var rart, at jeg bare kunne tage dejen ud fra køleskabet, hvor den havde hævet natten over. Du kan dog også sagtens komme 25 g gær i og lade dem hæve 2 timer på køkkenbordet, hvis du vil lave dem med det samme. Jeg har bagt sneglene i et fad, da man på den måde holder bedre på fyldet og undgår tørre kanter.

Læs også: Sunde kanelsnegle med mandler og æbler / Pestosnegle med kylling og ost / Drømmekage-snegle / Snegle med kirsebær og hvid chokolade / kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle med æble og marcipan photo IMG_1135_zps8epubzs0.jpg
Kanelsnegle med æble og marcipan photo IMG_1145_zpspjqstm7z.jpg
Kanelsnegle med æble og marcipan photo IMG_1140_zpsa8y0vcfa.jpg

Kanelsnegle med æble og marcipan (ca 16-18 stk)

 • Dej: 3 dl mælk
 • 20 g gær
 • 1/2 tsk salt
 • 1 spsk sukker
 • 1 æg
 • ca 500 g hvedemel
 • 50 g blødt smør
 • Fyld: 150 g blødt smør
 • 100 g brun farin/rørsukker
 • 125 g marcipan
 • 2-3 spsk stødt kanel
 • 1 stort æble

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at lune mælk og røre gæren ud her i. Tilsæt æg, salt og sukker og rør hvedemel i lidt ad gangen. Rør til sidst det bløde smør i og ælt så dejen igennem i nogle minutter – jeg brugte denne røremaskine (affiliate link), der er super god til prisen. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom dejen på køl natten over (hvis du ikke vil koldhæve, så læs mit tip længere oppe). Tag dejen ud af køleskabet næste dag og lad den stå på køkkenbordet i en times tid.

Lav remonce ved at piske det bløde smør luftigt med brun farin og kanel. Riv æble og marcipan groft og pisk det i remoncen. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 3-4 mm tykkelse. Fordel remoncen ud over dejen, rul den sammen på den lange led og skær snegle ud med en skarp kniv.

Kom sneglene i en stor form/ildfast fad beklædt med bagepapir (med en smule plads mellem sneglene, så de kan hæve) og lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter. Bag sneglene ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments