Koldhævede boller med valnødder og tranebær

22. februar 2020
Koldhævede boller med valnødder og tranebær

Hvis der er noget, jeg elsker – især i weekenden med en god spand kaffe til – så er det hjemmebagte boller. Og jeg har især noget med mysliboller / boller med fyld af nødder og tørret frugt. Det er bare lækkert. I dag får I opskriften på en af mine favoritter: Koldhævede boller med valnødder og tranebær. Dejen er super nem at smække sammen aftenen før, og så skal du bare tage dem ud, forme til boller og bage næste morgen. Jeg er sikker på, at du bliver ret så populær hjemme hos dig.

Bollerne er luftige og svampede indeni og sprøde udenpå. De er fyldt med masser af valnødder og tørrede tranebær, og de smager så godt med smør og ost på. Er du ikke til valnødder, så udskift med mandler eller hasselnødder. Er du ikke til rosiner, så udskift med rosiner, hakkede abrikoser eller dadler. Ps: de er meget fryservenlige.

Læs også: Langtidshævede boller med valnødder / Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær / Mysliboller med appelsin og tranebær / Nemme, koldhævede og æltefrie boller

Koldhævede boller med valnødder og tranebær
Koldhævede boller med valnødder og tranebær

Koldhævede boller med valnødder og tranebær (8-10 stk)

 • 5 dl vand
 • 8 g gær
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk fint salt
 • 150 g fuldkornsmel
 • 400 g hvedemel
 • 100 g valnødder
 • 50 g tørrede tranebær

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i vandet. Rør derefter honning i. Kom også hvedemel, fuldkornsmel og salt i og rør rundt, til det er blandet sammen. Hak valnødder groft og rør dem i dejen sammen med de tørrede tranebær. Dejen skal være forholdsvis våd. Kom film eller låg over skålen og lad den gerne stå et par timer på køkkenbordet (hvis du har tid), inden du kommer dejen på køl natten over.

Tag dejen ud en times tid før du skal bage. Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme (eller så højt din ovn kan). Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv et par gange. Brug en skarp kniv eller en spartel/dejhakker til at skære 8 større eller 10 mindre boller ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys evt. med lidt kerner. Når ovnen er varm, skruer du ned på 220 grader og sætter bollerne ind. Bag dem i 18-20 minutter og lad dem afkøle en smule, inden du spiser dem.

 • Reply
  Tina
  22. februar 2020 at 11:05

  Dejlig opskrift og især den del med honning i 🙂
  Dem vil jeg bage i morgen 🙂
  Ønsker dig en dejlig weekend 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   22. februar 2020 at 18:20

   Ih hvor skønt! Håber I kan lide dem 😀
   Dejlig weekend til dig også Tina.

 • Reply
  Debbie
  8. marts 2020 at 19:00

  Bagt med valnødder og dadler👍
  Valgte dog at det ikke skulle være koldhævet så jeg brugte 25 g. gær og en smule mere mel.

  • Reply
   Anna Bartels
   9. marts 2020 at 8:41

   Uh det lyder dejligt Debbie!
   Og tak for tip for ikke-koldhævet 🙂
   Kh Anna

Svar