De lækreste mysliboller med tranebær

9. august 2013
mysliboller med tranebær
Lækre mysliboller med tranebær og appelsin

For et par dage siden bagte jeg de her skønne mysliboller med tranebær. Jeg er i forvejen ret vild med tranebær og nødder i morgenboller, så de her er helt klart et hit! De er langtidshævede, hvilket betyder, at du fx laver dem om  aftenen og putter dem i ovnen næste morgen. Det er super nemt, og så er der ikke noget bedre, end når hele huset dufter af nybagte boller.

Udover soltørrede tranebær, er der også mysli og appelsinskal og -saft i, som giver et fint lille pift. Appelsinsmagen skærer ikke meget igennem, men der er en lille eftersmag, især når de er kolde. De her boller er super gode både lune og kolde med en skive ost eller en god marmelade, og de kan nemt holde sig et par dage, da de kan lunes i ovnen eller ristes i brødristeren. Vi nåede bare ikke dertil herhjemme, da de blev spist ret hurtigt 😉

OBS : Hvor meget mel du skal bruge, afhænger lidt af hvilken mysli og hvilken mel du har valgt. Det er bare vigtigt, at dejen skal være så fugtig, at den ikke kan æltes med hænderne. Jeg brugte røremaskine, men du kan også bruge ske.

Se også mysliboller version 2.0 lige her.

Mysliboller med tranebær (10-12 boller – 40 minutter + hævning + bagetid)

Du skal bruge: 
3 dl mysli (gerne en med rosiner, tørrede frugter, nødder og kerner)
60 g soltørrede tranebær
5 dl kogende vand
1 dl cremefraiche 5 %
15 g gær
1 spsk flydende honning
1,5 spsk olie
2 små tsk salt
Saft og fintrevet skal fra 1/2 – 1 appelsin
Ca. 450 g hvedemelSå nemt er det:
Start med at hælde det kogende vand over myslien og tranebærerne. Lad det stå at trække i en halv time. Rør så gæren, som du smuldr, og cremefraichen ud i det lune mysli, som nu ligner grød. Tilsæt honning, olie, salt, appelsin saft og appelsinskal. Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen. Jeg bruger denne røremaskine (affiliate link). Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd (tjek OBS længere oppe). Rør dejen godt igennem et par minutter, drys lidt mel over dejen og dæk så skålen med husholdningfilm, så dejen ikke bliver tør. Lad dem hæve i mindst 4 timer i køleskabet, men helst natten over.

Tag en bageplade frem med bagepapir på og dejen ud af køleskabet, og sæt, med en ske, 10-12 boller på pladen. Tænd ovnen på 215 grader og lad bollerne efterhæve, imens den bliver varm. Bag dem i ca. 15 minutter i ovnen.De er færdige, når de er gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på bunden (dette er altid et godt trick til at vide, hvornår bollerne er gennembagte).
Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.

 • Reply
  Laila
  18. december 2016 at 17:07

  Øv øv øv vi fugte opskriften, men bollerne kunne ikke blive bagt indeni, og nej vores ovn fejler ikke noget

  • Reply
   Anna Bartels
   18. december 2016 at 17:18

   Hej Laila. Det lyder meget underligt. Jeg har lavet opskriften flere gange og fået tilbagemeldinger fra andre om, at de var super gode og fungerede helt fint…
   Er du sikker på, at du har fulgt opskriften fuldstændig? Lavet dem hæve nok, brugt præcise ingredienser og bagt dem længe nok?
   Hilsen Anna

 • Reply
  Gerda
  30. januar 2018 at 12:29

  Mon ikke de skal efterhæve når bollerne er sat på bagepladen

  • Reply
   Anna Bartels
   30. januar 2018 at 17:17

   Hej Gerda.
   Det behøves faktisk ikke, men du må da gerne gøre det en halv times tid for ekstra luftighed 🙂

   • Reply
    Gerda
    3. februar 2018 at 12:37

    Jeg lod dem efterhæve 1/2time og de blev så lækre

    • Reply
     Anna Bartels
     4. februar 2018 at 16:13

     Det er dejligt at høre Gerda! 🙂

Svar