De lækreste mysliboller med tranebær

mysliboller med tranebær
Lækre mysliboller med tranebær og appelsin

For et par dage siden bagte jeg de her skønne mysliboller med tranebær. Jeg er i forvejen ret vild med tranebær og nødder i morgenboller, så de her er helt klart et hit! De er langtidshævede, hvilket betyder, at du fx laver dem om  aftenen og putter dem i ovnen næste morgen. Det er super nemt, og så er der ikke noget bedre, end når hele huset dufter af nybagte boller.

Udover soltørrede tranebær, er der også mysli og appelsinskal og -saft i, som giver et fint lille pift. Appelsinsmagen skærer ikke meget igennem, men der er en lille eftersmag, især når de er kolde. De her boller er super gode både lune og kolde med en skive ost eller en god marmelade, og de kan nemt holde sig et par dage, da de kan lunes i ovnen eller ristes i brødristeren. Vi nåede bare ikke dertil herhjemme, da de blev spist ret hurtigt 😉

OBS : Hvor meget mel du skal bruge, afhænger lidt af hvilken mysli og hvilken mel du har valgt. Det er bare vigtigt, at dejen skal være så fugtig, at den ikke kan æltes med hænderne. Jeg brugte røremaskine, men du kan også bruge ske.

Se også mysliboller version 2.0 lige her.

Mysliboller med tranebær (10-12 boller – 40 minutter + hævning + bagetid)

De lækreste mysliboller med tranebær 1

Du skal bruge: 
3 dl mysli (gerne en med rosiner, tørrede frugter, nødder og kerner)
60 g soltørrede tranebær
5 dl kogende vand
1 dl cremefraiche 5 %
15 g gær
1 spsk flydende honning
1,5 spsk olie
2 små tsk salt
Saft og fintrevet skal fra 1/2 – 1 appelsin
Ca. 450 g hvedemelSå nemt er det:
Start med at hælde det kogende vand over myslien og tranebærerne. Lad det stå at trække i en halv time. Rør så gæren, som du smuldr, og cremefraichen ud i det lune mysli, som nu ligner grød. Tilsæt honning, olie, salt, appelsin saft og appelsinskal. Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen. Jeg bruger denne røremaskine (affiliate link). Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd (tjek OBS længere oppe). Rør dejen godt igennem et par minutter, drys lidt mel over dejen og dæk så skålen med husholdningfilm, så dejen ikke bliver tør. Lad dem hæve i mindst 4 timer i køleskabet, men helst natten over.

Tag en bageplade frem med bagepapir på og dejen ud af køleskabet, og sæt, med en ske, 10-12 boller på pladen. Tænd ovnen på 215 grader og lad bollerne efterhæve, imens den bliver varm. Bag dem i ca. 15 minutter i ovnen.De er færdige, når de er gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på bunden (dette er altid et godt trick til at vide, hvornår bollerne er gennembagte).
Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.

De lækreste mysliboller med tranebær 3
De lækreste mysliboller med tranebær 5
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments