Saftige gulerodsboller

22. januar 2014
Saftige gulerodsboller med kardemomme

Jeg elsker, elsker, elsker friskbagte boller! Især koldhævede boller som disse. Men nogle gange melder den friskbagte bolle-trang sig, og så har jeg ikke lige lyst til at vente natten over på boller. Er jeg mon den eneste? Her er disse saftige gulerodsboller perfekte, da de ikke tager mere end 1,5 time at lave.

Bollerne er virkelig saftige og svampede, hvilket primært er fra gulerødder, men også fra havregrøden, som du starter med at lave, og som du blander de andre ingredienser med.
Jeg har valgt at komme kardemomme i, men du kan komme alverdens andre ingredienser i, fx kanel, rosiner, nødder eller kerner. Du kan også skifte gulerødder ud med andre revne frugter/grønsager i som æble eller squash.

Find flere opskrifter på brød og boller lige her.

Saftige gulerodsboller med kardemomme
Saftige gulerodsboller med kardemomme


Saftige gulerodsboller med kardemomme (10 mellemstore boller)

  • 1 dl havregryn, gerne grovvalsede
  • 2 dl + 2,25 dl vand
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • 200 g groftrevne gulerødder
  • 1 lille spsk sukker
  • et godt drys salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 250 g fuldkornsmel
  • 225 g hvedemel (jeg brugte ølandshvede)

Så nemt er det: Start med at lave en tyk havregrød af havregryn og 2 dl vand. Kom herefter smørret ned i gryden, og lad det smelte sammen med havregrøden. Kom smør-havregrøden op i en skål og bland det med 2,25 dl vand. Smuldr gær i. Kom også sukker, salt, revne gulerødder og kardemomme i.

Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte denne røremaskine (affiliate link), men du kan også gøre det med hænderne – det er bare lidt klistret. Dejen skal være lidt klistret, når al melet er kommet i. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Læg forsigtig 10 klatter dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Bag dem derefter ved 225 grader varmluft i 15-17 minutter.

  • Reply
    Maria Dyrby Nielsen
    22. januar 2014 at 8:47

    Mums de ser gode ud! Dem tror jeg at jeg vil bage næste gang der står hjemmelavede boller på menuen 🙂
    Mvh Maria

  • Reply
    Anna
    24. januar 2014 at 10:00

    Mange tak Maria! De var virkelig også seriøst gode, jeg vil meget gerne høre, hvad du synes 😉
    Kh Anna

  • Reply
    Betina
    22. juli 2014 at 12:05

    Jeg har lige smidt en dobbeltportion af disse boller i ovnen og jeg glæder mig simpelthen sådan til at smage dem 🙂
    Håber du nyder sommeren Anna 🙂
    Kh Betina

    • Reply
      Anna
      1. august 2014 at 8:53

      Det lyder skønt Betina! Håber du kunne lide dem?
      Mange tak og i lige måde 🙂
      – Anna

  • Reply
    Katrine N.
    4. januar 2018 at 18:51

    Bager dem nu for anden gang! De er simpelthen så mums! 😀
    KH Katrine

    • Reply
      Anna Bartels
      4. januar 2018 at 19:09

      Hvor dejligt Katrine!
      Tak for din kommentar ♡
      Kh Anna

Svar

Instagram