Kirsebærkompot med vanilje

Kirsebærkompot med vanilje

Kirsebær er på sit højeste lige nu, og det skal altså udnyttes. Jeg er faktisk aldrig rigtig stødt på eller har lavet kirsebærkompot eller kirsebærmarmelade før, og det er da en kæmpe fejl. Det er jo faktisk lidt som kirsebærsauce til risalamande, og vi burde klart spise det hele året. På varm grød, kold chiagrød, is, pandekager, ostemadder, ristet brød og meget mere. Det kan altså anbefales.

Kirsebærkompot eller kirsebærsyltetøj

Ideen opstod i denne uge, hvor jeg var taget til Odense for at besøge søde Anna aka. Grødgrisen. Vi tilbragte et par dage med hygge, grin, solskin og fik produceret en del lækre sager, som jeg glæder mig til at dele med jer. En del af dem opstod ud af det blå som denne kirsebærkompot. Vi var nede på torvet og faldt over smukke, søde kirsebær / moreller. Det måtte vi straks lave noget af. De giver en lækker, sød kompot med den skønneste smag af kirsebær. Vi har toppet med den på en lækker kold grød med ingefærkaramel, som du kan se nedenunder. Mums det er lækkert.

Kirsebærkompot med vanilje
Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler
Kirsebærkompot med vanilje

Kirsebærkompot med vanilje

5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min

Ingredienser

  • 450 g kirsebær (eller moreller)
  • 1 spsk sukker (evt. mere hvis dine kirsebær ikke er søde)
  • 1/2 tsk vaniljepulver (eller kornene fra 1/2 vaniljestang)
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 2 spsk mandellikør (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver kirsebær og fjern stenen.
  • Kom kirsebær i en gryde med sukker, vanilje og citronsaft og lad det simre i 15 minutters tid.
  • Mas det evt. lidt med en gaffel, men jeg synes, at det er lækkert, når der stadig er lidt klumper i. Hvis du ikke er til klumper, kan du blende kompotten.
  • Smag evt. til med ekstra sukker og mandellikør.
  • Lad kirsebærkompotten køle af og kom den på skoldede glas. Opbevar på køl.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments