Man kan næsten ikke sige sol og sommer uden at sige hjemmelavet koldskål, og her er den i en lækker version med citronskal og en masse små vaniljeprikker. Jeg har aldrig før lavet min egen koldskål, men nu hvor jeg har opdaget, hvor nemt og hurtigt det er, vil jeg helt klart fremover foretrække at lave det selv. Koldskål med vanilje og citron er bare vildt lækkert – det kommer man ikke uden om. Jeg har serveret den til aftensmad i en skål med friske, danske jordbær og nogle virkelig lækre, sprøde kammerjunker med vanilje og kardemomme.
Opskrift på koldskål med vanilje
Denne opskrift på hjemmelavet koldskål er med en snert af citron og fyldt med små, fine vaniljekorn, kun sødet med en smule sukker. Du kan dog sagtens lave koldskålen uden citronskal og vanilje. Måske tilføje dit eget twist? Blend lidt friske jordbær, rabarberkompot eller lakridspulver med eller toppe den med andre bær eller diverse forslag nedenunder.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Forslag til koldskål toppings
Koldskål skal efter min mening toppes med et eller andet lækkert, og der er mange muligheder. Nedenunder har jeg samlet nogle forskellige forslag til lækre toppings.
- Klassiske kammerjunker med vanilje og kardemomme
- Sprød sukkerfri banan granola
- Dulce de leche karamel
- Små lakridskys
- Ristede nødder og lakridsgranulat/pulver
- Friske sommerbær og mynte
- Rugbrødsmysli med nødder
- Banan– eller æblechips
- Honningristede havregryn eller rugbrødstern
Koldskål med vanilje og citron
Ingredienser
- 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 3 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 vaniljestang
- 1 øko citron (skallen)
- 1 liter kærnemælk
- 6 dl tykmælk (eller ymer)
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en stor skål, til det bliver til tyk æggesnaps.
- Pisk derefter fintrevet skal fra citronen i sammen med kærnemælk og tykmælk. Smag til med vaniljesukker, hvis den er for syrlig.
- Stil skålen i køleskabet indtil du skal spise den – du kan sagtens lave den et par timer eller dagen før.