Marengskys med lakrids

Marengskys med lakrids

Lækre, luftige, sprøde og chewy marengskys med lakrids. For et par weekender siden skulle vi holde fødselsdag for min søster. Hun ville gerne have is til dessert, og så foreslog jeg hende, om jeg ikke skulle lave nogle marengskys til isen. Det blev til disse virkelig lækre lakridskys. Både gæster og familien var heldigvis helt vilde med dem.

Opskrift på marengskys med lakrids

Jeg prøvede mig egentlig frem med mængden af lakrids, men det blev helt perfekt i forhold til selve lakridssmagen. Det er ikke sidste gang, at jeg laver dem! Og især ikke som topping til is. Vil du også toppe med dem på is, så finder du en masser isopskrifter på bloggen. Næste gang kunne også godt tænke mig at eksperimentere med andre varianter med nødder, hindbær eller chokolade.

Marengskys med lakrids

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Marengskys med lakrids

Marengskys med lakrids

Sprøde, nemme og lækre marengskys med lakrids. Opskriften giver 2 bageplader, hvilket vil sige 60-80 marengskys afhængig af størrelse. Perfekt som snack eller topping på is.
5 fra 1 stemme
Antal: 60 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse1 t

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 180 g sukker
  • ½ tsk eddike
  • 1 tsk lakridspulver
  • 1 spsk lakridssirup (kan erstattes af en smule mere lakridspulver)

Noter

Hvis kyssene skulle blive bløde, så kan du bare putte dem i ovnen ved 100 grader i ca 20 minutter – så bliver de sprøde igen.

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehvider stive og kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker, og kom så eddike i.
  • Pisk i 5-7 minutter til den er helt stiv.
  • Vend lakridspulver i med en dejskraber.
  • Gør en sprøjtepose klar med en tyl i.
  • Vend lakridssirup forsigtigt i din marengs. Prøv kun at vende marengsen et par gange – på den måde får du små fine striber af lakridssirup i.
  • Kom marengsmassen ned i sprøjteposen og sprøjt det ud i små kys på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ca. en time ved 100 grader – måske lidt mere.
  • Lad dem køle af på en rist og kom de afkølede kys ned i en lufttæt beholder.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments