Sprød granola med banan og dadler

Sprød granola med banan og dadler

Sprød granola med banan og dadler – uden sukker og kun med naturlig sødme. Hvis der er noget, der minder mig om den gang, jeg boede hjemme, så er det hjemmelavet granola aka. mysli. Det spiste jeg hver morgen i gymnasiet med A38 til. Og jeg blev aldrig træt af det! Men efter jeg er flyttet, spiser jeg faktisk en del mere havregrød, hvilket jo også er lækkert. Men nu hvor det forhåbentlig snart bliver forår og lidt lunere udenfor, vil jeg gerne begynde at spise granola igen. Måske ovenpå en greenie af og til som afveksling fra yoghurt.

Hjemmelavet granola med banan

Jeg lavede nemlig en portion her for 2 uger siden, og det mindede mig om, hvor nemt og lækkert hjemmelavet granola er. Jeg er egentligt gået lidt ud fra en opskrift på banan granola, som jeg har brugt i mange år. Den er sødet med modne bananer, og da jeg havde nogle lækre dadler i køleskabet også, tænkte jeg, at den nye version skulle sødes med dadler også.

Sprød granola med banan og dadler

Sukkerfri granola med nødder og tranebær

Min granola med banan her er derfor sukkerfri, og så er den fyldt med masser af grovvalsede havregryn, kerner, frø, kanel, mandler og syrligt-søde tørrede tranebær. Jeg plejer at beskrive den som sprød og chunky, og det passer egentlig ret godt. Den er virkelig nem at lave, og så holder sådan en portion hele ugen – selvfølgelig afhængig af, hvor mange I er om at spise den.

Sprød granola med banan og dadler

Granola med banan og dadler

5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

 • 2 bananer (modne )
 • 8 juicy dadler
 • 3 spsk kokosolie
 • 300 g grovvalsede havregryn
 • 1 dl kerner/frø (fx sesamfrø og græskarkerner)
 • 1 håndfuld mandler
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 nip salt
 • 1 håndfuld tørrede tranebær

Fremgangsmåde

 • Fjern sten fra dadler og skræl fra bananerne og mos begge dele i en stor skål med en gaffel sammen med kokosolie og evt honning. Du kan også blende det.
 • Rør havregryn, mandler, frø, kerner, salt og kanel godt sammen med det og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
 • Bag først din granola ved 200 grader i 10 minutter.
 • Skru så ned på 150 grader og giv det 15 minutter mere. Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.
 • Du kan evt slukke din ovn og lade din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed.
 • Lad det køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments