Løgtærte med hytteost og timian. Jeg er VILD med tærter. Jeg har sagt det før, og jeg kommer helt sikkert til at sige det igen. Tærter må være en af madgudens gaver til mennesket, for der er simpelthen ikke noget, du ikke kan komme i dem. De er perfekte til tøm køleskabet, og jeg har lavet dem i helt vildt mange versioner. Nogle bedre end andre – se mange opskrifter på tærte, men det kan næsten ikke gå galt. Brug hvad du har i køleskabet eller overvej at lave denne version med masser af løg. Den er pænt god og har været på min to-do liste i lang tid.
Løgtærte med hytteost
Når jeg har masser af løg i køleskabet, så laver jeg ofte en af følgende: bruger dem til syltede rødløg eller karamelliserede løg til eksempelvis en nem, lækker omelet med gedeost. eller som topping på hjemmelavet pizza.
Nu er denne løgtærte dog også kommet på listen, og løgene giver den lækreste bløde konsistens og søde smag. Hytteosten giver en god saftighed og lidt proteiner, timian giver god smag og osten på toppen bliver sprød. Bunden er grov, sprød og fedtfattig – sådan som jeg bedst kan lide en tærtedej. Lidt sværere at få ned i formen, men meget lettere i maven. Jeg kan klart anbefale en løgtærte, næste gang du står med et stort bundt løg, der skal bruges.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Løgtærte med hytteost og timian
Ingredienser
- tærtedej
- 550 g løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk frisk timian (eller 1,5 tsk tørret)
- 1 tsk chiliflager (lille)
- 3 æg
- 250 g hytteost
- 2 spsk hvidvinseddike
- olivenolie
- salt og peber
- revet ost til toppen
Køkkenudstyr
- Tærteform
- Pande
Fremgangsmåde
- Lav tærtebunden og forbag den, som det står i opskriften. Jeg bruger en tærteform med en løs bund, da det er nemt at få tærten ud.
- Skræl imens løg og hvidløg. Skær løg i tynde ringe og hak hvidløg fint. Gem evt et par fine løgskiver til at pynte toppen med.
- Steg løg og hvidløg i et par spsk olivenolie på en pande ved middelvarme.
- Tilsæt et skvæt eddike/balsamico, timian, chili og et pænt drys salt og peber og steg løgene, til de er bløde. Det tager omkring 15 minutter.
- Pisk æg, hytteost og et drys salt og peber sammen i en skål.
- Kom de bløde løg på den forbagte tærtebund, overhæld med æggeblandingen, pynt med de gemte løgskiver og drys med revet ost.
- Bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader varmluft.