Annonce

Galette med bær og marcipan

Galette med bær og marcipan
Lidl madplan

Det skal altså virkelig udnyttes, når der er bær og frugt i sæson. I dag skal det handle om sensommerbær i form af brombær og hindbær i den skønneste galette med bær og marcipan. Opskriften er egentlig udviklet til Lidl, som jeg udvikler en ny opskrift til hver uge, men jeg har fået lov at dele denne med jer også. Alle opskrifterne til Lidl kan du finde på deres hjemmeside.

Opskrift på galette med bær og marcipan

Har du aldrig lavet galette før, kan jeg fortælle, at det er en rustik tærte, hvor du ikke bruger en form men i stedet folder kanterne op om fyldet. Det gør det lidt nemmere, og det ser så fint ud. Denne galette med bær består af en sød mørdejsbund fyldt med en form for marcipanremonce med vanilje og masser af bær. Og så er kanterne drysset med hakkede mandler, der giver ekstra knas.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve mine opskrifter på blåbærsnurrer, en klassisk jordbærtærte eller hindbærtrifli med crumble.

Galette med bær og marcipan

Sød, rustik og nem tærte

Man kan lave galetter i alle slags varianter, og jeg har blandt andet lavet en tomatgalette og en galette med løg og ost, men det er vist første gang, at jeg laver en sød version som denne galette med bær. Den smager skønt lun med vaniljeis men også kold med en klat fed, kold cremefraiche. Den er god til eftermiddagsgæster men også dessert efter en god middag. Og resterne dagen efter smager mindst lige så godt.

Opskrift med sensommerbær

Igen, når der er sensommerbær, så skal det udnyttes. Denne galette kunne sagtens laves med solbær, blåbær, stikkelsbær eller andre gode bær. Den vil sågar kunne lave med tynde skiver af æble eller pærer, og du vil også kunne tilføje lidt hakket mørk chokolade i fyldet. Det ville også smage super dejligt.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Galette med bær og marcipan

Galette med bær og marcipan

Galette er en rustik tærte, hvor dejen foldes op om fyldet. Fyldet er her brombær og hindbær, men du kan bruge de flest bær samt en marcipanremonce. Server gerne med en klat fed cremefraiche eller vaniljeis.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter
Køletid30 minutter

Ingredienser

Galettedej

  • 200 g hvedemel
  • 45 g sukker
  • 140 g smør (koldt)
  • 1 nip salt

Fyld

  • 40 g sukker
  • 50 g smør (blødt)
  • 175 g marcipan
  • 2 stk æg
  • tsk vaniljepuver
  • ½ dl mandler
  • 250 g bær

Fremgangsmåde

  • Start med at lave mørdejen til galetten: Kom hvedemel, salt, sukker og koldt smør i en skål og nulr det sammen med fingrene, til smørret er næsten opløst. Der må gerne være små klumper.
  • Tilsæt en spsk koldt vand ad gangen, til du kan samle dejen. Måske du skal tilsætte 3-4 spsk.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den med dine hænder. Du skal arbejde med den så lidt som muligt, og den skal ikke æltes.
  • Pak dejen ind i film eller en plastikpose og stil den på køl i 30 minutter.
  • Lav fyldet ved at rive marcipan groft. Mas det sammen med blødt smør, sukker og vaniljepulver – gerne med dine fingre. Rør de to æg i.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul den kolde tærtedej ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være rund og med en tykkelse på omkring 3 mm. Gør det så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for blød.
  • Smør remoncen ud på dejen men undlad at komme fyldet på de yderste 2 cm dej hele vejen rundt.
  • For bærrene på remoncen og fold så kanterne uden fyld op om fyldet.
  • Du kan evt. pensle dejen med et pisket æg og drysse med finthakkede mandler.
  • Bag galetten i 30-40 minutter, til den er sat i midten og gylden hele vejen rundt. Ovne bager forskelligt – min fik 36 minutter.
  • Lad den sætte sig i minimum 10 minutter, inden du spiser den.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments