Annonce

Fransk løgsuppe med ostebrød

Fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

En fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød er simpelt så undervurderet. Jeg elsker den ret. Den ser brun og kedelig ud, men du må virkelig ikke lade dig snyde. Den er smækfyldt med smag, den er billig, og løg er bare fantastiske. Tro mig.

Opskriften her har jeg lavet i mit samarbejde med Magistrenes A-kasse (jeg må hellere skrive REKLAME), som jeg har udviklet en masse budgetvenlig og lækre opskrifter og videoer til. Men jeg har fået lov at dele den med jer også, selvom det ikke er en del af aftalen.

Opskrift på fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

Måske du har krydset veje med fransk løgsuppe før, måske ikke. But you are in for a treat. Retten ser ikke ud af noget, men den smager fantastisk. Især på en kølig dag men også på ferier sydpå, eller når løgrationen skal bruges. Jeg smagte den første gang i Paris for mange år siden, og det er sådan en ret, jeg hiver frem en gang imellem og minder mig selv om, hvor god en ret det er.

Er du vil med opskrifter med løg, så skal du også prøve min butterdejstærte med balsamico-bagte løg, en galette med løg og ost og sidst men ikke mindst min tærte med karamelliserede rødløg og gedeost.

Fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

Klassisk fransk suppe

Det er faktisk en helt simpel fransk klassiker. Og du må endelig ikke lade dig snyde af udseende, for en fransk løgsuppe er fyldt med smag fra søde, bløde løg, god fond og syrlighed fra balsamico. Den perfekte balancen. Og så er der jo aldrig nogle retter, der er blevet dårligere af at toppe dem med gratinerede ostebrød. Brødene suger en smule af suppen og smagen men forbliver sprød på toppen, og sammen med den smeltede ostesmag – det er himlen.

Budgetvenlig opskrift med løg

Udover at en fransk løgsuppe er fuld af smag, så er det faktisk også en budgetvenlig opskrift. Har du fx allerede bouillon og balsamico i dit basislager sammen med salt, peber, olivenolie, smør og laurbærblade, så skal du ikke ud og have mange ekstra ingredienser. Løg er virkelig en smagsgave, og den skal vi huske.

Og ja. Måske du vil græde for denne opskrift. Mest fordi du skal skrælle og hakke en del løg (det gjorde jeg, ahem…), men jeg tror også, at du vil elske den. Det håber jeg i hvert fald.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

Fransk løgsuppe med ostebrød

Fransk løgsuppe er den bedste, budgetvenlige suppe fyldt med få og simple ingredienser, men den smager fantastisk. Især med sprøde gratinerede ostebrød på toppen. Opskriften er til to personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse50 minutter

Ingredienser

  • 750 g løg
  • 2 spsk smør
  • 2 stk laurbærblade
  • 4 kviste frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 1 liter hønsefond (2 hønsebouillonterninger rørt i 1 liter kogende vand. Du kan også bruge grøntsagsterninger)
  • ½ dl balsamico
  • 1 stk baguette (eller flute)
  • 100 g ost (gerne emmentaler eller gruyere)
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle alle løg og snitte dem fint.
  • Smelt smørret i en stor gryde og kom løgene heri sammen med et godt drys salt.
  • Steg dem ved middel varme i 25 minutter. Måske lidt mere. De skal være fadet sammen og blevet lidt brune, og det tager tid, men det er her, smagen kommer ind.
  • Tilsæt fond, laurbærblade, blade fra timian, balsamico og masser af peber. Lad det simre 20 minutter tid.
  • Riv imens osten groft og skær brødet i skiver.
  • Opvarm en pande til høj middelvarme og kom olien på. Steg brødene på hver side, til de er gyldne og sprøde. Vend den varme side opad, når du topper med ost og lad det smelte ved lav varme.
  • Smag suppen til og server med ostebrød ovenpå.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments