Go Back
+ servings
Fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

Fransk løgsuppe med ostebrød

Fransk løgsuppe er den bedste, budgetvenlige suppe fyldt med få og simple ingredienser, men den smager fantastisk. Især med sprøde gratinerede ostebrød på toppen. Opskriften er til to personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 2 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse50 minutter

Ingredients

  • 750 g løg
  • 2 spsk smør
  • 2 stk laurbærblade
  • 4 kviste frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 1 liter hønsefond (2 hønsebouillonterninger rørt i kogende vand. Du kan også bruge grøntsagsterninger)
  • ½ dl balsamico
  • 1 stk baguette (eller flute)
  • 100 g ost (gerne emmentaler eller gruyere)
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle alle løg og snitte dem fint.
  • Smelt smørret i en stor gryde og kom løgene heri sammen med et godt drys salt.
  • Steg dem ved middel varme i 25 minutter. Måske lidt mere. De skal være faldet sammen og blevet lidt brune, og det tager tid, men det er her, smagen kommer ind.
  • Tilsæt fond, laurbærblade, blade fra timian, balsamico og masser af peber. Lad det simre 20 minutter tid.
  • Riv imens osten groft og skær brødet i skiver.
  • Opvarm en pande til høj middelvarme og kom olien på. Steg brødene på hver side, til de er gyldne og sprøde. Vend den varme side opad, når du topper med ost og lad det smelte ved lav varme.
  • Smag suppen til og server med ostebrød ovenpå.