Fransk løgsuppe er den bedste, budgetvenlige suppe fyldt med få og simple ingredienser, men den smager fantastisk. Især med sprøde gratinerede ostebrød på toppen. Opskriften er til to personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 2personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
Ingredients
750gløg
2spsksmør
2stklaurbærblade
4kvistefrisk timian(eller 1 spsk tørret)
1literhønsefond(2 hønsebouillonterninger rørt i kogende vand. Du kan også bruge grøntsagsterninger)
½dlbalsamico
1stkbaguette(eller flute)
100gost(gerne emmentaler eller gruyere)
salt og peber
2spskolivenolie
Fremgangsmåde
Start med at skrælle alle løg og snitte dem fint.
Smelt smørret i en stor gryde og kom løgene heri sammen med et godt drys salt.
Steg dem ved middel varme i 25 minutter. Måske lidt mere. De skal være faldet sammen og blevet lidt brune, og det tager tid, men det er her, smagen kommer ind.
Tilsæt fond, laurbærblade, blade fra timian, balsamico og masser af peber. Lad det simre 20 minutter tid.
Riv imens osten groft og skær brødet i skiver.
Opvarm en pande til høj middelvarme og kom olien på. Steg brødene på hver side, til de er gyldne og sprøde. Vend den varme side opad, når du topper med ost og lad det smelte ved lav varme.