Cheesecake med rabarber og vanilje

Cheesecake med rabarber og vanilje

Okay er du klar på historien om, hvorfor netop denne cheesecake med rabarber er endt her? En af mine venner har snakket om cheesecake, lige siden jeg mødte ham for første gang for over halvandet år siden. Men der har aldrig været anledning til det, eller også kom der noget i vejen. I sidste uge skete det dog. Jeg havde forhørt ham om, hvorledes han bedst kunne lide bagt eller ikke bagt cheesecake, blød eller fast, frisk eller tung. Heldigvis valgte han præcis, som jeg ville have gjort, og jeg foreslog cheesecake med rabarber. Solgt.

Opskrift på cheesecake med rabarber og vanilje

Det var altså sådan denne rabarber cheesecake blev til. Den er udviklet og sat sammen som de fleste af mine andre cheesecakes. En simpel kiksebund lavet på digestive kiks, et cremet fyld lavet på flødeost, vanilje, flormelis, citronskal og piskefløde toppet med rabarberkompot. Helt uden husblas og kun sat på køl – ingen ovn. Det giver den letteste, mest luftige og cremede cheesecake, og så tager den ikke mere end 20 minutter at lave. Det kan næsten ikke være nemmere. Og hvad var dommen så? Han spiste måske 1/3 af kagen. Behøver jeg sige mere?

Er du vild med cheesecake, så skal du også prøve min cheesecake med amarena kirsebær, cheesecake med chokolade og saltkaramel eller bagt cheesecake med crumble og æblekompot.

Rabarber cheesecake
Rabarber cheesecake

Den lækreste kage med rabarber

Jeg kunne næsten ikke vælge andet end rabarber at toppe denne cheesecake med. Rabarber er i sæson lige nu, og jeg havde heldigvis lavet en stor portion rabarberkompot og kunne ikke dy mig for også at toppe min cheesecake med rabarberkompot. Det smager så godt sammen med vanilje, citronskal og flødeostecreme. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre sommerkage. Har du ingen rabarberkompot, kan du jo også altid toppe med friske bær, syltede pærer, hasselnøddecreme med chokolade eller karamel.

Cheesecake uden husblas

Der er flere forskellige måder at lave cheesecake på. Bagt eller ikke bagt (no bake), med eller uden husblas. Jeg forestrækker uden husblas og ikke bagt. Det giver ikke et snorlige resultat, men kan du se bort fra de lidt hjemmelavede kanter, så får du altså en lækrere cheesecake i den sidste ende – i hvert fald hvis du spørger mig. Cremen bliver nemlig helt luftig, cremet og let og ikke en tung fornøjelse.

cheesecake uden husblas
Cheesecake med rabarber og vanilje

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Hjemmelavet nem rabarberkompot

Ps. har du ingen rabarberkompot på køl? Hør her hvordan du laver den. Det er super nemt og smager også skønt på ostemadder, grød, yoghurt og meget mere: Fjern ender fra rabarber og skær dem i små tern. Kom rabarbertern i en gryde med et par spsk vand, korn fra 1 vaniljestang eller 3/4 tsk ren vaniljepulver, et skvis citronsaft og sukker. Mængden af sukker afhænger lidt af syre/sødmen i dine rabarber, og selvfølgelig hvor mange du har. Prøv dig lidt frem. Lad det simre under låg i 15 minutters tid, til du har en blød og lækker kompot. Smag evt. til med mere sukker.

Cheesecake med rabarber og vanilje

Cheesecake med rabarber og vanilje

En af de bedste sommerkager med rabarber. En lækker cheesecake toppet med rabarberkompot og med masser af vanilje og citronskal. Opskriften er uden husblas, skal ikke bages og er super nem at lave. Der er til 8 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Køletid4 timer

Ingredienser

  • 125 g digestive
  • 70 g smør (blødt)
  • 300 g flødeost (stuetempereret)
  • 60 g flormelis
  • 1 vaniljestang (eller ¾ tsk ren vaniljepulver)
  • 1 øko citron
  • dl piskefløde
  • rabarberkompot (gerne hjemmelavet)

Noter

Putter du bagepapir i siderne af formen også, vil jeg anbefale at klippe et aflangt bånd, der kan kommes på siderne i stedet for et stort stykke til bund og sider. Dette giver i hvert fald et pænere resultat, hvor bagepapiret ikke laver folder og dermed giver folder til kagens sider. 

Køkkenudstyr

  • Springform ca. 18 cm i diameter

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene i en foodprocessor eller minihakker til krummer.
  • Blend det bløde smør med, til det bliver en sammenhængende masse.
  • Kom bagepapir i bunden og evt. siderne* af en springform på cirka 18 cm i diameter.
  • Pres og fordel kiksemassen ud på bunden, plus lidt ekstra op af siden for at danne en lille kant.
  • Kom bunden på køl, imens du laver fyldet: Kom flødeost (gerne lidt stuetempereret) i en skål og vend det godt med flormelis, vaniljekorn, fintrevet citronskal fra en lille citron og 2 spsk citronsaft.
  • Pisk fløden til blødt skum i en anden skål og vend det forsigtigt med flødeostemassen.
  • Fordel det ovenpå bunden og gør overfladen glat med en dejskraber eller paletkniv.
  • Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men helst natten over.
  • Pynt med et lag rabarberkompot på toppen før spisning.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments