Brownie med saltkaramel

Konfekt brownie med mørk chokolade

Den bedste opskrift på brownie med saltkaramel. Jeg elsker en god brownie. Det er måske en af mine yndlingskager. I hvert fald når man skal have lidt men godt fx til en kop kaffe eller skal servere den som dessert. Jeg har faktisk allerede lavet og delt opskriften på den bedste brownie med jer, men i dag udvikler vi den lidt videre i en version af brownie med saltkaramel.

Opskrift på brownie med saltkaramel

Det er faktisk en ide, jeg har haft i rigtig lang tid. Altså at lave en brownie med saltkaramel. Du skal lave en hurtig karamel ved at smelte sukker og komme lidt smør og fløde i. Helt klassisk. Med lidt flagesalt også. Og så lynsætte den i fryseren og hakke den i små stykker. Så laver du opskriften på verdens bedste brownie. Du ved – sådan en, der er sprød og næsten krakeleret på toppen men tung og konfektagtig indeni. Ud med dejen i en form og tryk så karamelstykker ned i kagen, inden den bages.

Og hvad giver det? Jeg havde faktisk troet, at der ville være stykker af karamel indeni, men størstedelen smelter ud i dejen og laver de her lommer af sej karamel, der også flyder ned til bunden og laver de lækreste små spots med ekstra salt og karamel-sejhed.

Er du vild med brownie, så skal du også prøve min cheesecake brownie eller måske min rocky road brownie eller hvid chokolade brownie aka blondie.

Bedste brownie med saltkaramel opskrift
Brownie med saltkaramel

Den bedste opskrift på brownie

For lige at vende tilbage til den dersens brownieopskrift. Den bedste brownie. Der er sikkert forskellige holdninger og opskrifter på den perfekte brownie. Men i mine øjne skal den have en sprød og næsten krakeleret top. Indeni er den bagt perfekt på den der jeg-tager-den-ud-lidt-før-måde, så den sætter sig helt i køleskabet og bliver perfekt tung, intens og konfekt/trøffelagtig. Wow hvor jeg elsker den kage! Som en lille hapser til en kop eftermiddagskaffe for at tilfredstille den søde tand eller til dessert med en kugle god vaniljeis. Haps.

Intens, konfektagtig, tung og sej chokoladebrownie

Det er en tung kage sådan en brownie her. Og med det hører også smør, sukker og chokolade. Det kan ikke undgås, hvis du vil have en uimodståelig version. Gerne med et touch af salt også, der går så godt i modspil til den søde kage og den mørke chokolade. Og det er som om, at når du putter små stykker af karamel ned i kagen og laver en brownie med saltkaramel som denne, så forstærker det sejheden. Både som lommer af ekstra sej brownie og som bunden, der ekstra-karamelliserer. Du vil ikke fortryde det.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Brownie med saltkaramel
Konfekt brownie med mørk chokolade

Brownie med saltkaramel

Her får du opskriften på en tung, intens og mega lækker brownie med saltkaramel, der smelter ind i kagen og laver seje lommer af ekstra lækker brownie. Opskriften giver i hvert fald 10-12 stykker.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse40 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

Saltkaramel

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 3 spsk fløde
  • ½ tsk havsalt

Brownie

  • 200 g mørk chokolade
  • 130 g smør
  • 3 æg
  • 325 g sukker (jeg brugte halv brun farin, halv hvidt sukker)
  • 65 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde

Saltkaramel

  • Smelt sukker ved middelhøj varme i en lille gryde. Det vil måske klumpe først men derefter blive flydende – prøv ikke at røre for meget i det, i hvert fald ikke i starten.
  • Skru lidt ned for varmen når al sukker er opløst og rør smørret i. Rør herefter fløde i.
  • Skru igen lidt op for varmen, så du får en ensartet masse og lad det boble et par minutter. Rør salt i.
  • Kom bagepapir på en tallerken og smør med lidt olie. Hæld karamellen ud på papiret og kom det i fryseren i en lille halv times tid, til den er helt sat og sprød.

Brownie

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Smelt smør og grofthakket chokolade over et vandbad. Stil det til side.
  • Pisk æg og sukker sammen et minut eller to – ikke for meget, da det ikke skal blive for luftigt.
  • Vend forsigtigt chokolade og smør ind i æggene med en dejskraber.
  • Kom mel, kakao, salt og bagepulver i en skål og si det ned til resten af ingredienserne. Vend forsigtigt rundt til du har en ensartet dej.
  • Fór en firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen i.
  • Skær den iskolde og sprøde karamel i mundrette firkanter og stik dem ned i dejen over hele kagen. Se evt. billede længere oppe.
  • Bag kagen i ca. 40 minutter – den skal være en lille smule ubagt i midten, så når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen.
  • Afkøl kagen og lad den herefter sætte sig helt på køl. Gerne natten over.

Brownie med fyld

Jeg elsker en god, klassisk brownie. Helt uden noget og bare som den er. Men jeg elsker altså også at fylde den med gode ting. Det kan være en brownie med saltkaramel som her. Men det kan også være ekstra hakket chokolade, ristede hasselnødder eller valnødder, små lommer af cheesecakefyld eller friske bær. Og så meget andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det kan næsten ikke blive dårligt.

Hvad skal jeg servere til brownie?

En brownie med saltkaramel som den her, der er tung og næsten konfektagtig kan sagtens serveres som den er. Fx i mindre stykker der bare lige skal tilfredsstille den søde tand eller i et lidt større stykke til den store søde tand. Jeg elsker også at servere den til dessert – fx med en kugle vaniljeis og nogle friske bær eller en bærcoulis til. Hindbær er nok min favorit her. I stedet for is kan du også piske lidt flødeskum, røre lidt vaniljesukker og fed cremefraiche i, og så får du en let syrlig men fed cremefraiche-flødeskum til. Det er også super lækkert med lidt bær til.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments