Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt
Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt 1

En cremet og lækker hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt. Den kombi har du måske ikke hørt før. Ikke desto mindre – bliv lige hængende. Jeg lover, at det er en smagskombination dine smagsløg sjældent vil glemme. Det er ikke en dessert, du kører ned i spandefuld, men den er perfekt som en kugle eller to efter en god middag.

Vaniljeis med olivenolie og salt er en nem dessert til gæster

Vaniljeis med olivenolie og salt er faktisk en virkelig simpel dessert. Du har bare brug for en lækker vaniljeis, god olivenolie og flagesalt. I dag får du opskriften på en super nem og virkelig lækker hjemmelavet vaniljeis. En der ikke krystalliserer, og som er sød og fyldt med vaniljekorn. Vælg gerne en lidt frugtig olivenolie. Server den for dine gæster, og de vil få en anderledes smagsoplevelse, de sjældent vil glemme. Jeg serverede den for flere venner, og de måtte alle ændre deres ellers lidt skeptiske forudindtagelser og indrømme, at det faktisk var ret lækkert.

Er du mere til en is med smag? Så skal du prøve min hasselnøddeis med chokolade.

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt
Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt 2

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

Lav din egen hjemmelavede vaniljeis og dryp med olivenolie og flagesalt. Det lyder måske specielt, men hvis du serverer det til gæster, vil de helt sikkert være imponerede.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse25 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

Vaniljeis

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 120 g sukker

Til servering

  • flagesalt
  • olivenolie (af god kvalitet)

Køkkenudstyr

  • Ismaskine

Fremgangsmåde

Vaniljeis

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.
  • Fjern vaniljestangen fra gryden og hæld mælkeblandingen ned i æggeblandingen langsomt, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du pisker hele tiden. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Kom isen i en beholder og på frys i minimum et par timer.

Til servering

  • Ved servering kan du tage isen op 10 minutters tid før.
  • Scoop den til kugler, dryp med et skvæt olivenolie og drys med flagesalt.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments