Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis

6. juni 2018

Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeisskaermbillede-2018-05-17-kl-20-09-04

Hasselnøddeis og hasselnøddesmør. Der er hele to opskrifter i én i dag. Det er altså noget af en onsdagsbedrift. Tag det som en undskyldning fra mig til dig om at spise is. Og ikke bare hvilken som helst is. Hasselnøddeis! Jeg havde selv enormt mange forventninger, for jeg har virkelig fået gode italienske gelato is med den dejligste smag af hasselnødder. Og jeg er bare så tilfreds med denne portion, så jeg har glædet mig enormt meget til at dele den med jer. Jeg har indgået et lille samarbejde med Bosch, der netop har re-lanceret deres VitaBoost High Speed blender. Jeg har samarbejdet med dem før (opskrifterne har jeg linket til herunder) og er stor fan af deres maskiner.

I dag har jeg testet, hvis ikke dén ultimative så i hvert fald i en de opskrifter, der kan skille de gode og dårlige blendere fra hinanden. Nøddesmør. Den nye VitaBoost High Speed blender (affiliate link) er en af de bedste blendere, jeg har arbejdet med. Den kan forvandle selv de hårdeste ingredienser til helt glatte smoothies, supper og meget mere. Den har en motor på 1600 Watt og 30.000 omdrejninger i minuttet, hvilket svarer til over 400 km/t. Selve kanden kan indeholde 2 liter og er lavet af ridsefrit og brudsikker tritan. Knivene er af rustfrit stål og sikrer en cremet konsistens.

Tidligere opskrifter i samarbejde med Bosch: Pull apart brød med hvidløgssmør og ostBagt tomatsuppe med timianyoghurt og hasselnødder / Guide: 12 opskrifter til din blender og røremaskine / Nem lemonade på blender

nem lemonade - på din blender Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis

Jeg har testet VitaBoost High Speed blender – hvad kan den så?

Jeg er blevet virkelig glad for min blender og har testet alt fra smoothie med rå rabarber, en sød peanutbutter hummus, nem lemonade med hele citroner og en krydret, varm sød kartoffelsuppe. Den hurtige hastighed varmer nemlig ingredienserne op til cirka 80 grader. Blenderen fra Bosch har 6 forskellige programmer: Shake, smoothie, is, suppe, sauce og et rensningsprogram. Du finder den lige her (affiliate link). Efter brug kommer jeg bare 1 liter vand og et par dråber opvaskesæbe i, trykker på ‘cleaning’ og så renser den sig selv. Vildt smart!

2 opskrifter i én – hasselnøddesmør og hasselnøddeis

Jeg har altid været lidt afhængig af nøddesmør, især peanutbutter. Og jeg måtte simpelthen teste om VitaBoost’en også kunne klare det. Det kunne den uden problemer. Jeg lavede derfor en portion hasselnøddesmør med en intens, ristet smag fra hasselnødderne og et knips salt. Hjemmelavet nøddesmør smager simpelthen så godt, og du kan lave det med alle slags nødder og kerner. Jeg skal i hvert fald til at lave meget mere nøddesmør selv.

Jeg har dog også altid haft lyst til at lave hjemmelavet hasselnøddeis, og det her var jo en perfekt anledning til at røre frisklavet hasselnøddesmør i en isbase. Det blev til denne helt uimodståelige og cremede hasselnøddeis med den lækreste, ristede hasselnøddesmag, ekstra ristede hasselnødder og stykker af mørk chokolade. Jeg svævede en smule på en sky timerne efter at have smagt den. Jeg forudser den til at blive sommerens is. Kæmpe anbefaling herfra! Ps. du vil helt sikkert have hasselnøddesmør tilovers, efter du har lavet din is. Men det er slet ikke dumt. Brug det på grød, pandekager, med æble eller banan eller bare med ske selvfølgelig. Guilty pleasure værdigt!

Det kan du også lave med din blender: Bagt tomatsuppe / Haydari – tyrkisk dip med peberfrugt og feta / Mandelsmør / Cashewsmør med vanilje / Sunde snickersbidder / Bananis

Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis Hjemmelavet hasselnøddesmør og hasselnøddeis

Tip: Hvis du ikke har en ismaskine, kan du erstatte lidt af mælken med piskefløde og komme ismassen (inden den burde køres på maskine) i fryseren og røre i den hver halve time, indtil du har en softice-konsistens. Rør herefter hasselnødder og chokolade i og lad den sætte sig helt.

Hasselnøddesmør (1 lille glas)

 • 200 g hasselnødder
 • et nip salt


Så nemt er det: 
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. Lad dem afkøle en smule og kom dem op i blenderen sammen med salt. Blend til du har flydende nøddesmør – det tager 5 minutters tid. Du skal skrabe lidt ned af siderne i starten, indtil den får ordentligt fat. Opbevar hasselnøddesmørret på køl i et rent, skoldet glas med tætsluttende låg.

________________________________________________________________________

Hasselnøddeis med chokolade (cirka 1 liter)

 • 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer ofte til 2 bægre)
 • 1 dl rørsukker
 • 3 dl sødmælk
 • 2 dl piskefløde
 • 80 g hasselnøddesmør
 • 50 g mørk chokolade, grofthakket
 • 1 håndfuld hasselnødder, ristede og grofthakkede


Så nemt er det: 
Start med at piske æggeblommer og sukker luftigt i en skål, det tager et par minutter. Pisk mælk og hasselnøddesmør i. Pisk fløden stiv i en anden skål og vend det forsigtigt i mælkeblandingen med en dejskraber.

Kør cremen på ismaskine til tyk softice (eller følg tip skrevet længere oppe, hvis du ikke har en ismaskine). Jeg bruger denne ismaskine (affiliate link), der er så god. Vend til sidst grofthakkede hasselnødder og mørk chokolade i. Kom hasselnøddeisen i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over. Tag din is ud lidt før, så du kan scoope den til fine kugler.

 • Reply
  Anna
  6. juni 2018 at 20:40

  Det lyder helt fantastisk lækkert, sødeste Anna. Jeg er personligt VILD med hasselnøddeis, så jeg må hellere få prøvet din version i løbet af sommeren!

  • Reply
   Anna Bartels
   6. juni 2018 at 23:09

   Ih du er så sød Anna! Den er virkelig også bare gooood 😀
   Håber du får testet den også ♡

Svar