Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

11. juli 2020
Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Det her er godt. Sådan rigtig godt. Eller lækkert er måske et bedre ord. Er du vild med nøddesmør og nutella, så er hasselnøddesmør med chokolade i hvert fald noget for dig. Det er nemlig en krydsning mellem hasselnøddesmør og nutella og er (lidt for) nemt at lave. Jeg har i hvert fald spist en smule mere, end jeg er stolt af den sidste uge. Det har været svært at holde mig fra glasset i køleskabet i hvert fald.

Denne hasselnøddesmør med chokolade består kun af hasselnødder og mørk chokolade. Og et nip salt. Og hvis du er til en sødere variant, kan du også tilføje en smule honning. Dét er dét. Simpelt og nemt. Jeg lavede et stort glas til min bedstefar i fødselsdagsgave og havde heldigvis et lille glas tilbage til mig selv, som jeg har spist på brød eller grød den seneste uge. Det ville nu også være godt på pandekager, is eller bare med en ske.

Læs også: Kokos nutella / Solsikkekernesmør med kakao / Hjemmelavet tahin / Hjemmelavet cashewnøddesmør med vanilje / Hjemmelavet mandelsmør

Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Hasselnøddesmør med chokolade (1 stort glas)

 • 4 dl hasselnødder
 • 80 g mørk chokolade
 • Et nip salt
 • Evt. 1 spsk honning

Så nemt er det: Rist hasselnødder i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. Lad dem køle lidt og nulr så skallen af nødderne med dine hænder. Kom de afskallede, ristede hasselnødder i en god blender og blend i 10 minutters tid, til du har hasselnøddesmør. Du skal formentligt stoppe blenderen et par gange undervejs og skrabe nødder ned ad siderne.

Når din hasselnøddesmør er flydende og cremet, skal du hakke chokolade groft og komme det i blenderen med et godt nip salt. Blend det igen til en flydende nutella-lignende masse. Smag til med salt og evt. honning efter behov. Opbevar på skoldede glas. Dit hasselnøddesmør vil sætte sig på køl og blive smørbar, og hvis du tager det ud 30 minutters tid før, vil det blive flydende igen.

 • Reply
  Tina
  11. juli 2020 at 23:46

  Lækkert og det lyder nemmere end jeg troede at lave:-)
  Stort tillykke med din bedstefar og håber han blev glad for den lækre gave 🙂
  God weekend til dig:-)

  • Reply
   Anna Bartels
   13. juli 2020 at 8:24

   Hej Tina.
   Det tager vitterligt ikke mere end 20 minutters tid og smager så skønt.
   Tak for lykønskningen. God sommer til dig 😀
   Kh Anna

Svar