Annonce

Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Det her er godt. Sådan rigtig godt. Eller lækkert er måske et bedre ord. Er du vild med nøddesmør og nutella, så er hasselnøddesmør med chokolade i hvert fald noget for dig. Det er nemlig en krydsning mellem hasselnøddesmør og nutella og er (lidt for) nemt at lave. Jeg har i hvert fald spist en smule mere, end jeg er stolt af den sidste uge. Det har været svært at holde mig fra glasset i køleskabet i hvert fald – præcis som når jeg laver cashewnøddesmør eller tahin.

Hasselnøddesmør med chokolade – en sundere version af nutella

Denne hasselnøddesmør med chokolade består kun af hasselnødder og mørk chokolade. Og et nip salt. Og hvis du er til en sødere variant, kan du også tilføje en smule honning. Dét er dét. Simpelt og nemt. En lidt sundere version af nutella. Jeg lavede et stort glas til min bedstefar i fødselsdagsgave, og han har gjorde meget ud af, at det kun var ham, der måtte spise den – det ser jeg som et kompliment.

Jeg havde heldigvis et lille glas tilbage til mig selv, som jeg har spist på brød eller grød den seneste uge. Det ville nu også være godt på pandekager, is eller bare med en ske. Mangler du lidt sukker og sødme, kan du også prøve den sødere variant praline.

Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Hasselnøddesmør med chokolade a la nutella

Hasselnøddesmør med chokolade

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 4 dl hasselnødder
  • 80 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
  • Evt. honning

Noter

Dit hasselnøddesmør vil sætte sig på køl og blive smørbar, og hvis du tager det ud 30 minutters tid før, vil det blive flydende igen.

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.
  • Lad dem køle lidt og nulr så skallen af nødderne med dine hænder.
  • Kom de afskallede, ristede hasselnødder i en god blender og blend i 5-10 minutters tid, til du har hasselnøddesmør. Du skal formentligt stoppe blenderen et par gange undervejs og skrabe nødder ned ad siderne.
  • Hvis din blender har svært ved at få fat og lave det til "smør", kan du tilsætte 1-2 spsk smagsneutral olie, og så vil der ske noget.
  • Når din hasselnøddesmør er flydende og cremet, skal du hakke chokolade groft og komme det i blenderen med et godt nip salt. Blend det igen til en flydende nutella-lignende masse.
  • Smag til med salt og evt. honning efter behov.
  • Opbevar på et skoldet glas på køl.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments