Praliné / Hasselnøddecreme med chokolade

10. oktober 2020
Praliné / Hasselnøddecreme med chokolade

Jeg troede faktisk, at praliné var ligesom krokant, men det er faktisk også den lækreste nøddecreme med chokolade. Hold nu op – det smager altså godt! Det er nutella, der møder hasselnøddesmør og brændte mandler. Det er bare ren guf og ret farligt at have stående, fordi det lidt for nemt kan spises med en ske. Jeg har allerede lavet det 3 gange på et par uger, for det smager vanedannende godt.

Praliné er utrolig nemt at lave, og jeg kan bestemt anbefale dig at lave dobbelt portion, mens du er i gang. Du kan toppe det på grød, yoghurt, pandekager, bruge det som dip til frugt eller som spread på brød og rugbrød, da det faktisk sætter sig på køl. Det kan sagtens holde sig et par uger på køl. Jeg har rørt det i en portion hjemmelavet vaniljeis – dét kan du også noget. Mmh!

Læs også: Hasselnøddesmør og hasselnøddeis / Bananbrød med nutella og hasselnødder / Hasselnøddesmør med chokolade / Banankage med chokoladeganache og hasselnødder / Cookie kage med brunet smør og hasselnødder

Praliné / Hasselnøddecreme med chokolade
De gode rester i blenderen der for alt i verden ikke må gå til spilde 😉
Praliné / Hasselnøddecreme med chokolade

Praliné / Hasselnøddecreme med chokolade (et lille glas)

  • 150 g hasselnødder
  • 150 g sukker
  • 0,75 dl vand
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 pænt nip salt

Så nemt er det: Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle og nulr derefter skallen af med din fingre. Smelt imens sukker og vand i en lille gryde ved middelvarme, til det bliver til en gylden karamel. Det tager lidt tid, så du må være tålmodig.

Kom de ristede, afskallede hasselnødder op i karamellen, vend den hurtigt rundt og kom det tilbage på et stykke bagepapir (gerne drysset med lidt flormelis). Lad det køle helt af.

Hak de karamelliserede, kolde nødder i mindre stykker og kom dem i en god blender. Blend til du har en fint smulder. Hak chokolade fint og kom det i sammen med salt og blend videre. Du skal formentligt stoppe flere gange og skubbe resterne fra siderne ned. Lige pludseligt går det nemlig fra at være smulder til at være den lækreste flydende praliné. Hvis din blender ikke er helt kraftig nok, kan du tilsætte en spsk kokosolie eller lignende for at sætte processen i gang. Opbevar på skoldede glas på køl – her vil din praliné sætte sig og blive smørbar.

    Svar