Bananbrød med nutella og hasselnødder

15. maj 2020
Bananbrød med nutella og hasselnødder

Hvis der er en kage, jeg elsker, så er det banankage. Eller bananbrød om du vil. Forskellen er vel bare, hvilken form den er bagt i? Min kæreste og jeg var i sommerhus for et par uger siden, og da vi skulle pakke til turen, havde jeg et par brune bananer liggende, der bare skreg på at blive brugt. Og det bliver oftest til en af følgende ting hos mig: banangranola, bananbrød/kage, bananpandekager eller frosset ned til smoothies. Denne gang et bananbrød med nutella og hasselnødder.

Jeg har i længere tid gået med en ideen om et bananbrød med swirl af nutella i. Og godt med ristede hasselnødder. Jeg forestillede mig, at det umuligt kunne være dårligt. Svampet bananbrød, godt med blød, smeltende nutella og knasende, ristede hasselnødder. Og det var præcis, som jeg havde forestillet mig. Der er ikke noget bedre end at tage en bid et sted, hvor du møder en lille lomme af nutella. Ikke en dårlig sommerhuskage.

Læs også: Bananbrød med peanutbutter og chokolade / Bananbrød med nougat / Banankage med chokoladeganache og hasselnødder / Bananbrød med kaffe-mascarpone creme

Bananbrød med nutella og hasselnødder
Bananbrød med nutella og hasselnødder

Bananbrød med nutella og hasselnødder

 • 3 æg
 • 2 dl brun farin
 • 75 g smør
 • 3 modne bananer
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 godt nip salt
 • 3 dl hvedemel
 • Nutella (eller anden chokoladecreme), cirka 200 g.
 • 100 g hasselnødder

Så nemt er det: Start med at riste hasselnødder ved 175 grader i 8-10 minutter, til de begynder at dufte. Lad dem køle en smule og nulr så skallen af med dine hænder. Hak dem groft.

Smelt i mellemtiden smørret. Mos bananerne. Pisk æg og brun farin luftigt et par minutter og pisk derefter bagepulver, salt, moste bananer og smeltet smør i. Vend hvedemel i og sørg for at du har en ensartet dej uden melklumper. Vend hakkede, ristede hasselnødder i (gem en lille håndfuld til toppen).

Fór en lille brødform med bagepapir og hæld dejen i. Kom klatter af nutella på toppen (så meget du kan få dig selv til) og brug en lille træpind til eller lignende til at swirle (sno) det rundt i et mønster på toppen. Top med resten af hasselnødderne på toppen og bag i cirka 30-35 minutter ved 175 grader.

  Svar