Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder

9. juli 2017

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødderBanankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder. Hvis jeg kun måtte vælge én yndlingskage, så vil det nok være banankage. Eller. Jeg vil jo aldrig kunne vælge, men banankagen er bestemt i top 3. Den kan varieres i tusinder, og dette er en basis opskrift med lidt mindre sukker og smør end normalt, og jeg bruger den altid, når jeg bager banankager. På trods af at jeg har skruet en smule ned for sukker og smør, er den stadig sød, svampet og mega lækker, og denne version bagte jeg for et par weekender siden, da jeg var på besøg hos mine forældre og søster.

Jeg havde en forestilling om, at jeg ville lave en banankage-version med et nutella lignende twist. Derfor er kagen her toppet med en syndig og cremet mørk chokoladeganache vendt med finthakkede, ristede hasselnødder og toppede med grofthakkede af samme slags. Bestemt ikke dårligt! G-U-F 😛

Tip: lav chokoladeganachen og kom den på kagen lige inden servering. Her er den nemlig stadig blød og cremet. Hvis du vil være på forkant og stille den på køl, skal du være opmærksom på, at toppingen sætter sig og bliver mere som en fast chokoladetrøffel – heller ikke dårligt dog. Brug her en skarp, varm kniv til at skære den ud.

Andre gode banankager: Banankage med hindbær og hvid chokolade / Bananbrød med mørk chokolade og ristede mandler / Banankage med kaffe-mascarpone creme / Det sunde bananbrød med chokolade

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder (til 8 personer)

 • Kage: 100 g sukker
 • 3 æg
 • 80 g smør
 • 100 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • salt
 • 2 store modne bananer
 • Ganache: 100 g mørk chokolade
 • 1 dl piskefløde
 • 1 stor spsk glukosesirup
 • 75 g hasselnødder

 

Så nemt er det: Start med at lave kagen ved at piske æg og sukker luftigt. Smelt imens smørret, lad det køle en smule af og pisk det så i æggemassen. Bland hvedemel, bagepulver og et nip salt, si det i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til det hele er godt blandet. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen.

Beklæd bunden af en springform (helst 18 cm, men 20 er også okay) med bagepapir og smør/spray siderne en smule. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i cirka 35 minutter – hvis kagen bliver for mørk på toppen, kan du dække den med staniol. Lad kagen blive helt kold.

Rist nødderne i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter, lad dem afkøle og nulr skallen af med fingrene. Hak den ene halvdel meget fint og den anden meget groft. Hak også chokolade fint og kom den i en skål. Opvarm fløde og glukosesirup i en gryde til lige før kogepunktet og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik og rør så rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og bliver flot blank. Rør et nip salt og de finthakkede hasselnødder i. Lad den tykne en smule (5-10 minutter på køl eller længere på køkkenbordet) og kom den så på den kolde banankage. Top med din banankage med chokoladeganache med grofthakkede hasselnødder.

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  9. juli 2017 at 12:18

  Åh, det er bare luksusversionen af en klassiker 😀 Lækkert.

  – A

  • Reply
   Anna Bartels
   9. juli 2017 at 14:33

   Tak A! Det er det nemlig 😉

 • Reply
  Sunny Kamp
  16. juli 2017 at 21:04

  Hej Anna .tror denne kage kan laves uden sukker eller sukkererstatning .
  (Har lige fået konstateret diabetes )

  • Reply
   Anna Bartels
   17. juli 2017 at 11:35

   Hej Sunny.
   Du kan godt prøve at undlade sukker, men jeg tror ikke, at kagen bliver lige så luftig, og der vil også mangle lidt sødme.
   Ellers kan jeg anbefale dette bananbrød: https://anna-mad.dk/2015/06/bananbroed-med-moerk-chokolade-og-ristede-mandler/
   Her kan du lave det, som opskriften skriver og så toppe med chokoladeganache og hasselnødder fra denne opskrift.
   Skriv gerne hvad du finder ud af 🙂

 • Reply
  Bente Fossø
  21. juni 2018 at 21:45

  Har lige bagt denne kage men den er faldet helt sammen. Hvad skyldes det ?

  • Reply
   Anna Bartels
   21. juni 2018 at 21:57

   Hej Bente.
   Det lyder underligt. Jeg har bagt denne mange gange.
   Det kan være fordi, at du ikke har pisket det luftigt nok eller ikke vendt det forsigtigt sammen = slået luften ud af dejen.
   Er den faldt fuldstændig sammen? Det lyder meget mærkeligt…

Svar