Banankage med chokoladeganache og hasselnødder

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder. Hvis jeg kun måtte vælge én yndlingskage, så vil det nok være banankage. Eller. Jeg vil jo aldrig kunne vælge, men banankagen er bestemt i top 3. Den kan varieres i tusinder, og dette er en basis opskrift fra mit bananbrød med lidt mindre sukker og smør end normalt, og jeg bruger den altid, når jeg bager banankager. På trods af at jeg har skruet en smule ned for sukker og smør, er den stadig sød, svampet og mega lækker, og denne version bagte jeg for et par weekender siden, da jeg var på besøg hos mine forældre og søster.

Banankage med chokoladeganache og hasselnødder

Jeg havde en forestilling om, at jeg ville lave en banankage-version med et nutella lignende twist. Derfor er kagen her toppet med en syndig og cremet mørk chokoladeganache vendt med finthakkede, ristede hasselnødder og toppede med flere af samme slags. Bestemt ikke dårligt! G-U-F. Er du vild med denne banankage med chokoladeganache, bør du også prøve min banankage med kaffe-mascarponecreme.

Tip: lav chokoladeganachen og kom den på kagen lige inden servering. Her er den nemlig stadig blød og cremet. Hvis du vil være på forkant og stille den på køl, skal du være opmærksom på, at toppingen sætter sig og bliver mere som en fast chokoladetrøffel – heller ikke dårligt dog. Brug her en skarp, varm kniv til at skære den ud.

Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder
Banankage med chokoladeganache og ristede hasselnødder

Banankage med chokoladeganache og hasselnødder

En svampet og sød banankage toppet med chokoladeganache og ristede hasselnødder
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse35 min
Køletid2 t

Ingredienser

Banankage

  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 80 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • salt
  • 2 bananer (store og modne )

Chokoladeganache

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk glukosesirup
  • 75 g hasselnødder

Noter

Lav helst chokoladeganachen og kom den på kagen lige inden servering. Her er den nemlig stadig blød og cremet. Hvis du vil være på forkant og stille den på køl, skal du være opmærksom på, at toppingen sætter sig og bliver mere som en fast chokoladetrøffel – heller ikke dårligt dog. Brug her en skarp, varm kniv til at skære den ud.

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret til din banankage og lad det køle en smule af.
  • Pisk æg og sukker luftigt til banankagen og pisk det let afkølede smør i.
  • Bland hvedemel, bagepulver og et nip salt, si det i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til det hele er godt blandet.
  • Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (helst 18 cm, men 20 er også okay) med bagepapir og smør/spray siderne en smule.
  • Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i cirka 35 minutter – hvis kagen bliver for mørk på toppen, kan du dække den med staniol.
  • Lad kagen blive helt kold.
  • Rist hasselnødder i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter og lad dem afkøle.
  • Nulr skallen af hasselnødderne med fingrene.
  • Hak den ene halvdel meget fint og den anden meget groft.
  • Hak chokolade fint og kom den i en skål.
  • Opvarm fløde og glukosesirup i en gryde til lige før kogepunktet og hæld det over chokoladen.
  • Vent et øjeblik og rør så rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og bliver flot blank.
  • Rør et nip salt og de finthakkede hasselnødder i.
  • Lad den tykne en smule (5-10 minutter på køl eller længere på køkkenbordet) og kom den så på den kolde banankage (se note).
  • Top med ristede, grofthakkede hasselnødder.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments