Her får du opskriften på en tung, intens og mega lækker brownie med saltkaramel, der smelter ind i kagen og laver seje lommer af ekstra lækker brownie. Opskriften giver i hvert fald 10-12 stykker.
5 fra 2 stemmer
Servings: 10personer
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
Saltkaramel
100gsukker
50gsmør
3spskfløde
½tskhavsalt
Brownie
200gmørk chokolade
130gsmør
3æg
325gsukker(jeg brugte halv brun farin, halv hvidt sukker)
65ghvedemel
⅓tskbagepulver
1nipsalt
2spskkakaopulver
Fremgangsmåde
Saltkaramel
Smelt sukker ved middelhøj varme i en lille gryde. Det vil måske klumpe først men derefter blive flydende - prøv ikke at røre for meget i det, i hvert fald ikke i starten.
Skru lidt ned for varmen når al sukker er opløst og rør smørret i. Rør herefter fløde i.
Skru igen lidt op for varmen, så du får en ensartet masse og lad det boble et par minutter. Rør salt i.
Kom bagepapir på en tallerken og smør med lidt olie. Hæld karamellen ud på papiret og kom det i fryseren i en lille halv times tid, til den er helt sat og sprød.
Brownie
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Smelt smør og grofthakket chokolade over et vandbad. Stil det til side.
Pisk æg og sukker sammen et minut eller to - ikke for meget, da det ikke skal blive for luftigt.
Vend forsigtigt chokolade og smør ind i æggene med en dejskraber.
Kom mel, kakao, salt og bagepulver i en skål og si det ned til resten af ingredienserne. Vend forsigtigt rundt til du har en ensartet dej.
Fór en firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen i.
Skær den iskolde og sprøde karamel i mundrette firkanter og stik dem ned i dejen over hele kagen. Se evt. billede længere oppe.
Bag kagen i ca. 40 minutter - den skal være en lille smule ubagt i midten, så når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen.
Afkøl kagen og lad den herefter sætte sig helt på køl. Gerne natten over.