Burgerboller – bløde og luftige

8. maj 2020
Burgerboller - bløde og luftige

Brug for et weekendprojekt? Lav hjemmelavet burger fra bunden. Jeg elsker burger. I alle afskygninger. Og selvom det er nemt at købe bollerne nede i supermarkedet, så er det faktisk også ret nemt at bage burgerboller selv. I hvert fald hvis du har tiden til det, så kræver det ikke meget arbejdstid i køkkenet – kun hævetid. Og det er altså lidt blæret (synes jeg) at kunne sige, at man har lavet burger helt fra bunden. Dej, fyld, sauce og hele baduljen.

De her burgerboller er som sagt ret nemme at lave, og de bliver luftige og bløde indeni og med en smule skorpe udenpå. Du kan sådan set selv bestemme, hvor meget dine boller skal bages alt efter hvor sprød du vil have den. Jeg kan godt lide en mellemting, og det er disse også. Og så er der sesamfrø på toppen som en rigtig burgerbolle – selvfølgelig. Vi spiste dem med hjemmelavet fried chicken, chilimayo, grønt og syltede rødløg. Mums.

Læs også: Andeburger med pulles and og appelsinmayo / Vegetarburger med tartarsauce / Sprøde boller med birkes / Saftige gulerodsboller

Burgerboller - bløde og luftige
Burgerboller - bløde og luftige

Burgerboller – bløde og luftige (8 stk)

 • 2,5 dl lunkent vand
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk fint salt
 • 450 g hvedemel (cirka)
 • 25 g smeltet smør
 • Æg + sesamfrø til pensling

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i det lunkne vand. Rør derefter sukker og æg i. Ælt salt, hvedemel og smeltet smør ind i dejen i fem minutters tid, til du har en pæn dej. Den skal netop slippe kanterne og ikke være tør. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Kom dejen ud på et let meldrysset bord, skær den i 8 stykker og form boller ved at rulle dem én ad gangen i dine hænder. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30-45 minutter under klædet et lunt sted.

Pisk et æg sammen og pensl bollerne med det. Drys med sesamfrø. Bag burgerbollerne ved 200 grader almindelig ovn i 18-20 minutter, til de er flotte gyldne på toppen.

 • Reply
  Emma
  9. maj 2020 at 2:24

  Nu har jeg endelig fået prøvet denne dejlige opskrift. Den fungerer bare super godt. Mange tak for at du deler den her på din nydelige side.

Svar