Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler, flødeost og parmaskinke

21. januar 2020
Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler og flødeost

Jeg har fundet en ny yndlingsmåde at få kylling på. For et års tid siden delte jeg en opskrift på fyldte kyllingebryster, og det har været den ultimativt mest populære opskrift på bloggen siden. Det er ret vildt, for det er jo sådan en simpel opskrift. Men ikke desto mindre smager fyldt kyllingebryst jo bare godt, og det er nemt at lave. I dag får I opskriften på fyldt kyllingebryst med et mere efterårs/vinter twist.

Kyllingebrysterne har fået skåret en lomme i siden og er fyldt med stegte svampe, syrligt søde æbler, rosmarin, hvidløg, lidt sennep og flødeost. Og så har de fået parmaskinke omkring og er bagt i ovnen. Udenpå er de sprøde og salte, indeni saftige og smagsfulde. Du kan servere med alt fra ovnbagte kartofler eller rodfrugter til salater, mos eller ris. En svampesovs ville også være lækkert til. Hvis der er en ingrediens, du ikke er vild med, så kan du formentligt nemt erstatte med noget andet.

Læs også: Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater / Ovnbagte sprøde kyllingenuggets / Cremet pasta med kylling og svampe / Bagt svampebygotto med parmaskinke og valnødder

Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler og flødeost
Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler og flødeost

Fyldt kyllingebryst med svampe, æbler, flødeost og parmaskinke (4 personer)

 • 4 kyllingebryster
 • 200 g champignon (eller andre lignende svampe)
 • 2 syrligt søde æbler (Jeg brugte Kanzi®)
 • 1 fed hvidløg
 • 100 g flødeost
 • 1 tsk dijonsennep
 • Frisk rosmarin (du kan også bruge timian)
 • 4 skiver serrano / parmaskinke
 • Olivenolie, salt og peber

Så nemt er det: Start med at rense champignon og skære dem i små tern. Hak hvidløget fint. Steg begge dele på en varm pande i lidt olivenolie med bladene fra en rosmarinstilk eller to (finthakket), til det er blødt. Skær det ene æble i små tern også og steg det med på panden et par minutter. Tag det af varmen og rør det sammen med dijonsennep, salt, peber og flødeost.

Skær en lomme i kyllingebrysterne til fyldet – ligesom hvis du skulle skære dem igennem i siden, men uden at skære hele vejen igennem. Drys begge sider med lidt salt og peber. Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie på en varm pande et minut eller to på hver side, til de har fået lidt stegeoverflade. Tag dem af varmen og fyld hver lomme med en god spsk fyld.

Sno parmaskinke omkring brysterne og kom dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Skær det andet æble i skiver og kom det ned til kyllingen sammen med et par kviste rosmarin. Bag det hele i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter afhængig af størrelse, til kyllingebrysterne er gennemtilberedte. Mine var ret store og fik 20 minutter.

  Svar