Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater

3. januar 2019

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomaterFor et par uger siden var jeg hjemme hos mine søde forældre, og min mor og jeg laver altid lækker mad, når jeg er på besøg. Denne gang stod den blandt andet på fyldt kyllingebryst i selskab med mine knuste kartofler med hvidløgssmør og stegte asparges med mandelflager og kapers. Det var slet slet ikke dårligt.

Og det der med at tage et flot billede af et råt fyldt kyllingebryst ik? Det er altså ikke helt nemt. Så bær lige over med mig. Det var nemlig blevet mørkt, da vi skulle spise det. Men for søren det er godt. Og nemt at lave. Kyllingebrystet brunes på panden og fyldes med flødeost, pesto, soltørrede tomater, hvidløg, spinat og mozzarella, inden det bages i ovnen. Det bliver lækkert saftigt og smager så skønt. Hvis der er noget af fyldet, du ikke er så vild med, kan du bare udskifte. Behold dog gerne flødeost og mozzarella for at gøre det cremet.

Læs også: Cremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater / Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter / Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater (til 4 personer)

  • 4 kyllingebryster
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk flødeost
  • 2 store spsk pesto
  • 1 kugle mozzarella
  • 75 g frisk spinat
  • 8 soltørrede tomater
  • olivenolie, salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære en lomme ind i kyllingebrysterne til fyldet – ligesom hvis du skulle skære dem igennem i siden, men uden at skære hele vejen igennem. Masser dem med lidt salt og peber.

Skær mozzarella og soltørrede tomater i små tern og rør det sammen med flødeost, pesto og et presset fed hvidløg. Fyld kyllingebrysterne med fyldet og frisk spinat og luk evt. med en kødnål eller lignende. Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie på en varm pande et par minutter på hver side, til de er gyldne. Kom dem i ovnen ved 180 grader varmluft og bag i 15-18 minutter afhængig af størrelse, til de er gennemtilberedte.

  • Reply
    Tina
    3. januar 2019 at 17:39

    Rigtig godt nytår!
    Hvor er du god til madlavning og altid gode lækre opskrifter og fin inspiration for mig – tak herfor 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      3. januar 2019 at 17:41

      Ih hvor dejligt Tina! Du er meget sød.
      Godt nytår til dig også 🙂

  • Reply
    Helle Dinesen
    17. januar 2019 at 6:56

    Rigtig lækker opskrift 👍
    Vi havde ikke mozzarella i, da det ikke lige var i køleskabet 😉
    Tak for inspiration 😊

    • Reply
      Anna Bartels
      17. januar 2019 at 10:22

      Ih hvor skønt! Det smager helt sikkert stadig godt uden mozzarella 😀
      Selv tak ♡

  • Reply
    Marina
    31. januar 2019 at 14:58

    Hej Anna
    Tak for nogle lækre opskifter 🙂
    Har du brugt rød eller grøn pesto ?

    • Reply
      Anna Bartels
      1. februar 2019 at 13:12

      Hej Marina.
      Jeg har brugt grøn – men brug bare din favorit 🙂
      Og tak for dine søde ord!

  • Reply
    Tina
    28. februar 2019 at 19:16

    Det ser så lækkert ud. Kan man fylde kyllingebrystet og brune det om formiddagen og så sætte det i ovnen til aften når gæsterne er der

    • Reply
      Anna Bartels
      1. marts 2019 at 15:06

      Hej Tina.
      Ja det kan du sagtens! Det kan være at brysterne skal have et par minutter længere i ovnen, hvis de kommer direkte fra køl.
      Du må lige prøve dig frem 🙂

Svar

Instagram