Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater

3. januar 2019

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomaterFor et par uger siden var jeg hjemme hos mine søde forældre, og min mor og jeg laver altid lækker mad, når jeg er på besøg. Denne gang stod den blandt andet på fyldt kyllingebryst i selskab med mine knuste kartofler med hvidløgssmør og stegte asparges med mandelflager og kapers. Det var slet slet ikke dårligt.

Og det der med at tage et flot billede af et råt fyldt kyllingebryst ik? Det er altså ikke helt nemt. Så bær lige over med mig. Det var nemlig blevet mørkt, da vi skulle spise det. Men for søren det er godt. Og nemt at lave. Kyllingebrystet brunes på panden og fyldes med flødeost, pesto, soltørrede tomater, hvidløg, spinat og mozzarella, inden det bages i ovnen. Det bliver lækkert saftigt og smager så skønt. Hvis der er noget af fyldet, du ikke er så vild med, kan du bare udskifte. Behold dog gerne flødeost og mozzarella for at gøre det cremet.

Læs også: Fyldt kyllingebryst med svampe, æble rog parmaskinkeCremet pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater / Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter / Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater

Fyldt kyllingebryst med flødeost, pesto og soltørrede tomater (til 4 personer)

  • 4 kyllingebryster
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk flødeost
  • 2 store spsk pesto
  • 1 kugle mozzarella
  • 75 g frisk spinat
  • 8 soltørrede tomater
  • olivenolie, salt og peber

Så nemt er det: Start med at skære en lomme ind i kyllingebrysterne til fyldet – ligesom hvis du skulle skære dem igennem i siden, men uden at skære hele vejen igennem. Masser dem med lidt salt og peber.

Skær mozzarella og soltørrede tomater i små tern og rør det sammen med flødeost, pesto og et presset fed hvidløg. Fyld kyllingebrysterne med fyldet og frisk spinat og luk evt. med en kødnål eller lignende. Brun kyllingebrysterne i lidt olivenolie på en varm pande et par minutter på hver side, til de er gyldne. Kom dem i ovnen ved 180 grader varmluft og bag i 15-18 minutter afhængig af størrelse, til de er gennemtilberedte.

  • Reply
    Tina
    3. januar 2019 at 17:39

    Rigtig godt nytår!
    Hvor er du god til madlavning og altid gode lækre opskrifter og fin inspiration for mig – tak herfor 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      3. januar 2019 at 17:41

      Ih hvor dejligt Tina! Du er meget sød.
      Godt nytår til dig også 🙂

  • Reply
    Helle Dinesen
    17. januar 2019 at 6:56

    Rigtig lækker opskrift 👍
    Vi havde ikke mozzarella i, da det ikke lige var i køleskabet 😉
    Tak for inspiration 😊

    • Reply
      Anna Bartels
      17. januar 2019 at 10:22

      Ih hvor skønt! Det smager helt sikkert stadig godt uden mozzarella 😀
      Selv tak ♡

  • Reply
    Marina
    31. januar 2019 at 14:58

    Hej Anna
    Tak for nogle lækre opskifter 🙂
    Har du brugt rød eller grøn pesto ?

    • Reply
      Anna Bartels
      1. februar 2019 at 13:12

      Hej Marina.
      Jeg har brugt grøn – men brug bare din favorit 🙂
      Og tak for dine søde ord!

  • Reply
    Tina
    28. februar 2019 at 19:16

    Det ser så lækkert ud. Kan man fylde kyllingebrystet og brune det om formiddagen og så sætte det i ovnen til aften når gæsterne er der

    • Reply
      Anna Bartels
      1. marts 2019 at 15:06

      Hej Tina.
      Ja det kan du sagtens! Det kan være at brysterne skal have et par minutter længere i ovnen, hvis de kommer direkte fra køl.
      Du må lige prøve dig frem 🙂

  • Reply
    Gurli i Nielsen
    6. april 2019 at 15:26

    Ja jeg også vild med den med kylling filleren de bare fantastisk her hos mig m vh Gurli Nielsen

    • Reply
      Anna Bartels
      6. april 2019 at 19:36

      Så dejligt at høre Gurli!
      Kh Anna

  • Reply
    Dorit
    15. april 2019 at 11:54

    Hej Anna.
    Ville gerne lave denne lækre ret, men er der ikke problemer med at fyldet løber ud, også selv om der er kødnål i ??
    Hilsen Dorit

    • Reply
      Anna Bartels
      15. april 2019 at 12:02

      Hej Dorit.
      Fyldet vil løbe en smule ud – det er svært at undgå.
      Men hvis du sørger for at lave en dyb lomme i brystet og lukke dem godt til, så burde du kunne tage det værste.
      Kh Anna

  • Reply
    Maria Jensen
    23. maj 2019 at 17:14

    Hej. Skal man stege dem først på panden inden’ fyldet kommer i, ellers gør man det inden de steges.? Vh Maria.

    • Reply
      Anna Bartels
      24. maj 2019 at 19:16

      Hej Maria.
      Nej de skal fyldes, inden de steges 🙂
      KH Anna

  • Reply
    Restaurant i Fredericia
    24. maj 2019 at 12:12

    Tak for en herlig opskrift! 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      24. maj 2019 at 19:16

      Årh hvor skønt at høre! Selv tak 😀

  • Reply
    Siw
    29. juli 2019 at 19:53

    Lyder så lækkert!
    -Vil du anbefale noget særligt at servere dem med?

  • Reply
    Hurtig og nem aftensmad: 17 opskrifter som du SKAL prøve
    14. august 2019 at 10:54

    […] Find opskriften hos Anna Mad. […]

  • Reply
    karsten
    8. december 2019 at 12:17

    Også en af mine favoritter, men jeg foretrækker kyllingbryst med skind, så man også får lidt knas med på tallerkenen.
    Kyllingbryst med skind er svært at finde – måske hos slagteren – så en god stor kylling skåret ud til forskellige ting er sådan jeg plejer (intet går til spilde, alt bliver brugt, skroget ex. kommes i fryseren og bruges til at lave suppe af, når jeg har samlet nogle stykker).

    • Reply
      Anna Bartels
      9. december 2019 at 9:15

      Det lyder også virkelig lækkert Karsten! Sprødt skind har aldrig skadet noget 🙂

  • Reply
    Christina
    7. januar 2020 at 15:05

    Jeg har noget pikantost. Mon ikke det kan bruges istedet for flødeost. Og tror du så det skal være rød pesto istedet for grøn

    • Reply
      Anna Bartels
      7. januar 2020 at 15:12

      Hej Christina.
      Du kan bruge lige det, du har lyst til / har til rådighed.
      Pikantost lyder lækkert! Rød pesto vil måske smage bedst til, men jeg er sikker på, at du kan bruge begge dele.
      Lad mig endelig høre, hvad du ender med 🙂
      Kh Anna

  • Reply
    Cecilia
    21. januar 2020 at 21:40

    Hej Anna,
    Ville ovnbagte rodfrugter passe godt til denne opskrift? Evt. med en urte-yoghurtdressing til.. 🙂 Hvad tænker du?

    • Reply
      Anna Bartels
      22. januar 2020 at 8:49

      Hej Cecilia,
      Åh det tænker jeg vil smage så godt! Mums 😀
      Kh Anna

  • Reply
    Paulina
    16. juni 2020 at 14:02

    Hej Anna 😊
    Hvilken type flødeost brugte du til kyllingen? Naturel eller noget med smag i? Jeg har nemlig tænkt mig at prøve at lave retten idag 😁

    Mvh. Paulina

    • Reply
      Anna Bartels
      17. juni 2020 at 8:56

      Hej Paulina,
      Undskyld jeg ikke fik svaret dig i går. Du kan bruge lige den, du har lyst til.
      Jeg brugte naturel, men en med smag vil også være lækkert 🙂
      Kh Anna

Svar