Varmrøget laksesalat

Varmrøget laksesalat 1Kender du også de dage, hvor man kigger i køleskabet og har lyst til alt andet end den almindelige rugbrødsmad? Så kan jeg virkelig anbefale denne super nemme varmrøget laksesalat. Den er nemlig perfekt, hvis man er løbet lidt tør for ideer til pålæg. Det kræver ikke mere end et par minutter, og så har du den lækreste (og en smule luksus-agtige) frokost som denne. Denne opskrift på varmrøget laksesalat har i hvert fald reddet både min aftensmad og frokost en del gange.

Laksesalaten består blandt andet af varmrøget laks, skyr, frisk persille og citron. Den tager ingen tid at lave, ingredienserne skal bare lige røres sammen, og så er den smækfyldt med smag og sunde sager. Jeg spiser den på ristet rugbrød eller oven på en sprød salat, men du kan også sagtens komme den i sprøde boller som disse ciabattaboller, koldhævede boller med birkes eller rugbrødsboller med rosiner og kerner med fx agurk og spinatblade. Og så er den ellers klar til madpakken.

Varmrøget laksesalat (1 skål)

  • 125 g varmrøget laks (gerne den med peber)
  • 3 store spsk skyr eller creme fraiche
  • saft fra 1/4 citron
  • 2 spsk frisk persille
  • 1/2 rødløg/løg
  • friskkværnet peber

Så nemt er det: Start med at fjerne skindet fra laksen og riv derefter laksen fra hinanden, så det bliver til strimler. Hak rødløget og frisk persille fint og rør derefter alle ingredienserne sammen. Smag til med ekstra citron og evt. sennep, hvis du kan lide det – eller rør måske små æbletern i. Server gerne på ristet rugbrød eller i nybagte boller.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments