Nøddesnacks med kokos og tranebær

28. marts 2015

Nøddesnacks med kokos og tranebærDisse små banditter er både SUKKER- og GLUTENFRIE. Og så er de perfekte som snack til denne lille sult og virkelig nemme at lave. Jeg har i denne uge været til terminsprøver tænkte, at det kunne være rart med noget at glæde sig til. Disse nøddesnacks var klart et lille lyspunkt under de hektiske prøver.

Nøddesnacks’ne er blandt andet (sjovt nok) lavet på nødder, jeg har brugt mandler og solsikkekerner. Derudover er der også kokosmel, tørrede tranebær og kanel i, og jeg kan lige love for, at der duftede i hele huset, da jeg bagte dem. Nøddesnacks’ne får en dejlig, krydret sødme fra stødt kanel, sprødhed fra nødderne og en smule saftighed og syrlig-sødme fra de tørrede tranebær. Det er ikke sidste gang, jeg laver dem 😉

Opskriften er også super god, hvis du har lyst til at eksperimentere lidt. Du kan nemlig sagtens bruge andre kerner og nødder, skifte tranebær ud med abrikoser og dadler eller kanel ud med en smule vanilje eller kardemomme. Hvis du er på udkig efter opskrifter på sunde snacks, kan jeg anbefale nøddebidder med peanutbutter og chokolade, disse saltmandler, lækre dadelkugler med lakrids, sprøde bananchips eller chokorugboller.

Find endnu flere snacks og sundere søde sager lige her.

Nøddesnacks med kokos og tranebær

Nøddesnacks med kokos og tranebær (8-10 tsk)

  • 75 g mandler
  • 75 g solsikkekerner
  • 70 g tørrede tranebær
  • 2 spsk stødt kanel
  • 2,5 spsk kokosmel
  • 2 æg
  • 1 nip salt

 

Så nemt er det: Start med at riste mandler og solsikkekerner i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Det kan godt undlades, men det fremhæver smagen af ristede nødder. Lad dem afkøle lidt og hak derefter mandlerne groft. Bland alle ingredienserne i en skål – det bliver en klistret masse. Form cirka 8-10 små ‘boller’ med en spiseske og din hånd. Placer dem på en bageplade med bagepapir og drys eventuelt med lidt kokosmel. Bag dem ved 200 grader i cirka 12 minutter, til de er gyldne og sprøde.

  • Reply
    Line
    1. juni 2015 at 14:50

    Det ser super lækkert ud :grinning:
    Er det mon muligt at undlade tranebærrene? Og måske erstatte dem med chokolade eller/og peanutbutter?

    • Reply
      Anna
      1. juni 2015 at 15:50

      Tak Line. Det kan du sagtens!
      Du kan også erstatte med rosiner, hakkede dadler eller lignende, hvis du kan lide det.
      Håber du kan lide dem! Og skriv meget gerne tilbage, hvordan det bliver 🙂

  • Reply
    Franciska
    24. marts 2016 at 19:54

    De er super lækre. Både børn og voksne elsker dem her hjemme 😋

    • Reply
      Anna
      25. marts 2016 at 3:26

      Ih hvor godt!
      Jeg får også helt lyst til at lave dem igen 😉

  • Reply
    Annette
    19. april 2018 at 20:09

    De lyder bare så lækre, men jeg tænkte på, om jeg mon kan bage dem i en firkantet form og så skær ud som en slags müslibar… Tror du, “dejen” vil egne sig til det?
    Skøn side, dejlige billeder og masser af lækre opskrifter😊

    • Reply
      Anna Bartels
      19. april 2018 at 21:10

      Hej Annette.
      Det er et super godt spørgsmål! Det tror jeg umiddelbart sagtens ville kunne fungere.
      Jeg ved ikke, om de muligvis skal have lidt længere tid, men du kan jo holde øje med dem?
      Og så sørge for at lade dem køle lidt af, inden du skærer dem ud.
      Skriv endelig hvad du finder ud af 🙂
      Og TAK for din søde kommentar!

  • Reply
    Annette
    20. april 2018 at 6:43

    Tusinde tak for hurtigt svar😉
    Jeg skal nok melde tilbage, når jeg har forsøgt mig. Rigtig dejlig solskinsdag til alle, der læser med☀️

Svar

Instagram