Tips og mad til studenterkørsel – hvad serverer man?

Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?

Så er vi kommet til ugen, hvor nyudklæggede studenter får huen på, og i år er det min søsters tur. Fyldte studentervogne, høj musik, glæde, øl og (røde) huer i hele byen. Det er altid en god tid! Men hvad serverer man af mad til studenterkørsel? Jeg mindes tydeligt min egen studentertid, som var det i går. 3 år siden i søndags. Jeg mindes også, at jeg tænkte ret meget over mad til studenterkørsel. Det skulle jo være lækkert og nemt til mange mennesker.

Mad til studenterkørsel – hvad serverer man?

På facebook fik jeg den anden dag et ønske fra en af jer om gode råd, tips, tricks og opskrifter til studenterkørsel. Hvad serverer man af mad til studenterkørsel? Hvad er nemt? Hvad vil studenterne helst have? De vil formentligt blive mødt af mange pølsehorn, frisk frugt og øl, så det er lidt sjovt at lave noget anderledes. Derfor har jeg lavet denne guide / samling af opskrifter med inspiration til snacks og mad til studenterkørsel. Om det så er morgenmad, formiddag, frokost, eftermiddag eller aftensmad, så skal du nok finde noget for jer. Nederst finder du også et par gode råd med på vejen.

Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?

Mad til studenterkørsel

 • Boller: Friskbagte boller er altid et hit, især hvis de kommer forbi til morgenmad. Jeg kan anbefale at lave en koldhævet dej aftenen før. Fx disse gulerodsboller eller mine yndlings hurtige: nemme og æltefrie boller. Det er nemt til mange.
 • Pizza: Snaskemad kan alle lide. Lav en ordentlig portion hjemmelavet pizza eller måske pestosnegle med kylling og ost. Du kan også lave små galetter og evt halvere/skære dem i kvarte. Jeg er fan af disse galetter med soltørrede tomater, ost og spinat.
 • Sliders: Også kaldet mini burgere med fyld efter lyst. Det kunne være helt klassisk burger med hakkebøf, med pulled pork eller måske en flæskestegsversion.
 • Alt med pølser: Vi kommer ikke udenom dette punkt. Alle elsker pølsehorn. Min version af grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner er altid en vinder. Du kan også grille pølser og servere dem i hjemmelavede pølsebrød som hotdogs.
 • Smeltet ost: Det er lige, hvad man har lyst til, når man drikker. Jeg foreslår enten et pull apart brød med ost og hvidløgssmør eller mexicanske quesadillas med pesto, bønner og ost.
Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?

Søde sager og snacks til studenterkørsel

 • Dippe dippe dippe dip: Dip er aldrig en dårlig ide. Du kan fx vælge hummushaydari (peberfrugt feta dip) eller min yndlings peanutbutter-kokosdip. Server fx med grøntsagsstænger, kyllingespyd, lækkert brød eller lignende.
 • Snegle og snurrer: Det er, hvad min søster selv har ønsket sig (at jeg skal lave) til hendes. Det kan jo enten være kanelsnurrer eller kardemommesnurrer. Hvis det skal være lidt nemmere, vil klassiske kanelsnegle sikkert også være en vinder.
 • Pandekager og vafler: Jeg kender ikke nogen, der ikke ville elske en pandekage eller vaffel rullet / toppet med syltetøj, sukker eller hvad du nu kan finde på. Lav de klassiske pandekager eller en ordentlig portion vafler.
 • Is: Jeg serverede faktisk selv is til min studenterkørsel og havde lavet en ordentlig portion hjemmelavet hindbærsorbet. Du kan også tjekke mine andre isopskrifter ud eller selvfølgelig købe noget god is og gå all in på toppings.
 • Chokoladeboller: Mit forslag til min søster var bløde chokoladeboller – serveret med tandsmør selvfølgelig. For en lidt sundere og mere mættende version kan du lave chokorugboller eller måske en god portion scones med chokolade.
 • Kager og cookies: Det er der aldrig nogen, der siger nej til. Lav eller skær dem ud i små stykker, da folk formentligt ikke kan spise så meget af dette. Jeg foreslår verdens bedste cookies med chokolade eller for et lidt anderledes bud: rocky road brownie.
Tips og mad til studenterkørsel - hvad serverer man?
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments