Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Er du klar på en omgang madpakke-inspiration? Det her er muligvis de bedste grove pølsehorn, jeg har bagt (og smagt), og så er de heldigvis lavet med gode sager og er perfekte til madpakken eller en hurtig frokost/snack på farten. Jeg har altid været ret stor fan af pølsehorn, og den anden dag fik jeg den største lyst til at bage en omgang selv. Det har bestemt ikke været dårligt at kunne hive sådan et par stykker op af fryseren, og jeg har desværre lige spist de sidste 2. Med ketchup selvfølgelig.

Grove pølsehorn

I disse grove pølsehorn har jeg tilføjet fuldkornsmel, en smule havregryn, groftrevne gulerødder og solsikkekerner, der tilsammen giver dem en lidt gulerodsbrud-agtig fornemmelse. Jeg har købt nogle ordentlige pølser med 80 % kød (gør dig selv den samme tjeneste) og smurt dem indeni med ketchup. For pølsehorn er bare ikke det samme uden ketchup. Am I right? Jeg bliver nødt til at lave en ny omgang grove pølsehorn meget snart igen! De vil nemlig være perfekte til studiestart.

Er du vild med pølsehorn? Så skal du også prøve mine laksehorn med spinat og flødeost.

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Luftige pølsehorn

Disse pølsehorn er ikke så luftige og hvide, som dem du køber. Men på trods af at der er både gulerødder, kerner og fuldkornsmel i, så bliver de faktisk rimelig luftige og saftige. Og så er de grove, de er sundere og de mætter mere. Vil du have mere luftige pølsehorn, kan du skifte fuldkornsmel helt ud med almindeligt hvedemel, men prøv alligevel det her først, fordi det er slet ikke så skidt – det kan du næsten se på billederne.

Opskrifter til madpakken

Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af madpakkeinspiration. Lige for tiden har jeg ikke brug for en madpakke, men det har jeg haft det mest af mit liv – til skole, uddannelse, arbejde eller til picnic og på tur. Mine favoritter er især pølsehorn som disse, men jeg er også fan af tærte med laks, pastasalat med ærtepesto, spinatboller med hytteost eller måske pestosnegle med kylling.

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner
Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner til frokost, madpakke og snack. Nemme, luftige og fryservenlige.
5 fra 2 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse30 min
Tilberedelse10 min
Hævetid1 t 30 min

Ingredienser

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 dl skyr
  • 1 æg (+ 1 til pensling)
  • 2 gulerødder (groftrevet)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 100 g fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 8 gode pølser (skåret i halve)
  • 16 tsk ketchup

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og skyr.
  • Tilsæt æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn.
  • Rør først fuldkornsmel i og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen.
  • Ælt det hele i 5 minutters tid, gerne i en røremaskine, til dejen bliver elastisk og har optaget al melet.
  • Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Del dejen i 2 lige store stykker.
  • Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et meldrysset bord.
  • Skær hver cirkel i 8 trekanter/lagkagestykker og smør evt. med et tyndt lag ketchup.
  • Læg en 1/2 pølse på det brede stykke af en trekant og rul sammen mod midten. Gør det samme med den anden dej.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl med et pisket æg og drys med sesamfrø eller lignende.
  • Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments