Grove horn med spinat, laks og flødeost

2. maj 2018

Horn med spinat og laksGrove horn med spinat, laks og flødeost. Jeg har glædet mig helt vildt meget til at dele disse horn med jer. Jeg fik en dag den største lyst til laks med flødeost og dild. Kombinationen minder mig virkelig meget om bagels. Og den er bare meant to be, hvis du spørger mig. Derudover havde jeg brug for at fylde fryseren med nem frokost, madpakke eller aftensmad, der bare lige kunne tages op, og her er disse horn altså bare perfekte.

Vi kender alle sammen pølsehorn, hvilket jo også er helt vildt lækkert. Det her er bare lige en luksus udgave af hornet, som du kender det. Sprøde på toppen, luftige i midten og fyldt med smag. Jeg har tilsat hvid hvede (fint fuldkornsmel) og spinat i dejen, så de mætter mere og får en fin farve og mere fugtighed. Og så med den sindssygt lækre kombi af laks, flødeost og dild i midten var jeg solgt til stanglakrids. Det er sådan en madpakke, jeg kan glæde mig hele dagen til.

Læs også: Grove pølsehorn med gulerødder og kerner / Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan-remonce / Pirogger med karry-kål / Pesto snurrer

Horn med spinat og laks Horn med spinat og laks Horn med spinat og laks

Grove horn med spinat, laks og flødeost (12 stk)

  • 1 dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt + 1 tsk sukker
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl + 1 stor spsk skyr, cremefraiche eller anden neutral yoghurt
  • 2 æg
  • 75 g frisk spinat, finthakket
  • 250 g hvid hvede (eller andet fint fuldkornsmel)
  • 170-200 g hvedemel
  • 150 g flødeost (gerne philadelphia med dild)
  • 200 g røget laks
  • evt frisk dild + sesamfrø

Så nemt er det: Start med at lave din dej ved at røre gær ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, 1 æg, olivenolie, 1 dl yoghurt-produkt og finthakket spinat og rør godt rundt. Rør derefter begge slags mel og salt i og ælt i et par minutter, gerne på røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Dejen skal være elastisk og smidig, ikke klistre for meget. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Rør philadelphia, 1 spsk yoghurt-produkt og evt lidt finthakket, frisk dild sammen. Del den røgede laks i 12 stykker. Rul dejen ud til en stor cirkel på 2-3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Skær cirklen i 12 aflange trekanter/lagkagestykker (ligesom når du laver pølsehorn), smør med dild-flødeost og læg et stykke røget laks i den bredeste ende af en trekant og rul sammen mod midten. Fortsæt med alle trekanter og placer på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med et pisket æg og drys evt med sesamfrø og lidt havsalt. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

  • Reply
    Tina
    2. maj 2018 at 22:55

    De ser fristende og lækre ud:-)
    Aften hilsner til dig.

    • Reply
      Anna Bartels
      2. maj 2018 at 22:59

      Tak Tina. De er virkelig, virkelig også gode, hvis jeg selv skal sige det 😉
      Hav en skøn aften!

  • Reply
    Anne-Mette
    23. maj 2018 at 22:30

    Det ser virkelig lækkert ud 🙂

    Du har skrevet i opskriften at der skal 1 dl.+ 1 spsk. skyr, cremefraiche i. Vil det sige at det er 1 dl. skyr eller cremefraiche, samt 1 spsk. mere af det eller? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      24. maj 2018 at 9:28

      Tak AnneMette! Ja det er helt rigtigt forstået – det er også forklaret i selve opskriften.
      Du skal nemlig bruge 1 dl til dejen og 1 spsk til fyldet 🙂
      Håber du kan lide dem, hvis du kaster dig ud i det!

  • Reply
    Annette
    28. maj 2018 at 5:10

    Hornene ser meget lækre ud. Kan de fryses. Mvh annette

    • Reply
      Anna Bartels
      28. maj 2018 at 9:21

      Hej Annette.
      Ja det kan de sagtens – det har jeg selv gjort 🙂

  • Reply
    Anni Rudbeck
    29. juni 2018 at 11:36

    Har prøvet hornene og de er super lækre.
    Må bare bage igen og igen. Et hit hos alle der smager 👍

    • Reply
      Anna Bartels
      29. juni 2018 at 15:45

      Ej hvor dejligt Anni! Det er jeg så glad for at høre.
      Jeg er simpelthen også blevet kæmpe fan. Du minder mig lige om, at jeg snart må lave dem igen 😉
      Kh Anna ♡

  • Reply
    Naja
    13. juni 2020 at 14:44

    Hej Anna
    Hvordan er hornene dagen efter?
    Og skal de spises lune, eller kolde?

    Jeg leder efter den perfekte opskrift til at kunne tage med til et fælles buffet-bord. Men der er ikke tid til at bage dem om morgenen inden.
    J

    • Reply
      Anna Bartels
      13. juni 2020 at 18:05

      Hej Naja,
      Jeg vil sagtens mene, at du kan spise dem dagen efter. Jeg ville bage dem så sent som muligt dagen før, og så burde de stadig være super gode dagen efter.
      Jeg kan faktisk rigtig godt lide dem kolde også, men begge dele er super fint (afhænger nok meget af smag) 🙂
      God buffet til dig.
      Kh Anna

  • Reply
    Dorte Starzec
    27. juni 2020 at 12:02

    Kanongode horn, de er mine absolutte farvoritter til lidt hurtigt mad når der ikke lige er så meget appetit.
    Jeg bruger nogle flere spinatkugler og Buko smørost med urter.

    • Reply
      Anna Bartels
      28. juni 2020 at 18:19

      Tak Dorte. Det er jeg glad for at høre.
      Det lyder også lækkert!
      Kh Anna

Svar