Jeg tror, at jeg har fået mig en ny afhængighed… Det er disse utroligt lækre chewy og sunde julesmåkager. Julesmåkagerne er helt uden smør, mel og tilsat sukker, men de er til gengæld fyldt med ingredienser som dadler, mandler og julekrydderier. Kanterne bliver chewy, mens selve julesmåkagen knaser fra de grofthakkede mandler. Jeg kan bedst beskrive dem som sunde brunkager, og de blev utrolig godt modtaget herhjemme.
Opskrift på sunde julesmåkager
Min far sagde: “jeg vil hellere have den her end en normal brunkage”, og det siger altså noget, når det kommer fra ham, der godt kan være lidt skeptisk i forhold til alle de sundere søde sager. Julesmåkagerne skal ihvertfald laves flere gange i den kommende decembermåned – er jeg mon den eneste, der glæder mig til julemåneden? Det her er i hvert fald det perfekte sunde alternativ til julesmåkager. Selvom de ikke ser ud af meget, så er de altså gode som et sundt alternativt.
Er du vild med disse, så skal du også prøve mine myslibarer / myslisnacks med tahin og chokolade.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sunde julesmåkager
Ingredienser
- 60 g mandler
- 150 g dadler (uden sten)
- 2 tsk stødt kanel
- ¾ tsk stødt ingefær
- 1 nip salt
- ¼ tsk stødt nelliker
- 1½ æggehvide
- 1 tsk kokosolie (smeltet)
Fremgangsmåde
- Blend de ustenede dadler i en foodprocessor.
- Blend æggehvide, nelliker, kanel, ingefær og salt med, til det bliver en sammenhængende masse.
- Blend derefter mandler i, så der stadig er grove stykker – du kan også hakke dem groft og vende dem i.
- Tag en bageplade med bagepapir frem og smør det med en smule smeltet kokosolie, så de ikke klistrer fast til bagepapiret.
- Fordel 8 “klatter” af dej på bagepapiret med en lille ske og tryk dem lidt flade og runde.
- Bag julesmåkagerne ved 190 grader i 15 minutter.
- Afkøl på rist og opbevar i lufttæt boks.